Fler haverier och stigande ålder

Fler haverier och stigande ålder

Taste-of-sarek-2019_1
Bitvis är det renblåst vilket inte alls är ovanligt.

Ännu en vecka har rullat på. Två slädar till har gått sönder. Två helt nya slädar. Oinakkasläden hade helt enkelt en del som var felaktigt tillverkad. Träfibrerna gick i fel riktning. Det har nog aldrig hänt under alla de år som jag kört Oinakka. Även solen har fläckar och Oinakkaslädarna är hållbara och slitstarka.

Sedan var det min Skonksläde som inte pallade. En aluminiumbåge small av. Här är faktiskt en del av detta att jag skall testa Skonkslädarna lite hårdare på fjället än en helt vanlig tävling. Jag lastar ned och kör med tunga last i bökig terräng. Innom 24 timmar efter att jag meddelat Snorre på Skonk Sledworks så var utvecklingsarbetet i full gång. I dag har nya och utvecklade delar skickats. Helt klart bra service och mycket spännande att få vara med att bidraga till utveckling av en bra släde.

Turen har för övrigt gått kanon. Norrsken, bra gäster, sbra snöförhållanden och en blandning av bra väder och helt okej väder. Väldigt bra med andra ord.

I Aktse blev det födelsekalas med en nybakad Toscakaka som stugvärdarna Cia och Lena bjöd på. Overkliga 49 år. En siffra som jag har lite svårt att identifiera mig med. En ålder som väcker tankar och funderingar då man hör om folk som får cancer, stroke, demens och mycket annat redan i tidig ålder. Än så länge är jag lyckligt lottad som får vara frisk. Någonting som man verkligen inte skall ta förgivet. Man måste leva livet här och nu och ta hänsyn till sina medmänniskor. Imorgon kan det vara försent.

Under den kommande veckan blir det nog lite färre uppdateringar på Facebook och Instagram. Tanken är att styra in mot Sareks Nationalpark där teckning inte finns. Vädrprognosen är lite si och så. En hel del snö är utlovat samt en del vind.

Taste-of-sarek-2019_2
Vitt, vitt och vitt…

Taste-of-sarek-2019_3
Jag tror nästan att det alltid är lite busväder i Sarek.

Taste-of-sarek-2019_4
Litenheten i naturen. Ser ni hundspannet?

Taste-of-sarek-2019_6
Utanför Sarek = solsken.

Taste-of-sarek-2019_8
Lavskrikan kommer som vanligt till en av våra fikaplatser.

Taste-of-sarek-2019_7
Norrskenet blev både livligt och mycket.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *