Snöbrist och filmprojekt

Snöbrist och filmprojekt



Just nu börjar snöbristen bli ett faktum. De första gästerna anländer snö är en bristvara. Vi kommer ganska snart att kunna köra våra kortare turer på 3 timmar. Vårt stora problem, om det inte kommer snö, är att vi har två fyrdagarsturer inbokade innan julen. Vi behöver ca 10 cm för att kunna genomföra detta.

Isläget däremot är klockrent. Jag kommer inte riktigt ihåg när vi senast kunde färdas så obekymrat på isarna under början av december som i år. Just nu när jag sitter och skriver detta visar väderprognoserna på den snö vi behöver. Under kommande två dygn kommer vi att veta vad vi har att jobba med.

Vid datorerna har jag äntligen tagit tag i filmredigeringen. Här saknas inte ideerna utan helt enkelt kunskapen att klippa och redigera. Nu har jag iallafall satt den bollen i rullning igen. Här finns det verkligen mycket man kan förkovra sig i. Att gå från ide till en film som är ljudsatt kräver en del tålamod från min sida. Dels handlar det om själva filmandet med drönare i luften som kan flyga bort, kameror som skall stå inom räckhåll för ett gäng hundar, redigeringsprogram med funktioner som man inte ens kan drömma om och musik som skall ha rätt känsla och längd. Dessutom skall man själv helst säga nått smart utan att se allt för allvarlig ut.

Nu hoppas vi på ett ymnigt snöfall, fortsätter att träna hundar, äter pepparkakor och lussebullar som sköljs ned med några muggar kaffe medan vi klurar på nästa filmprojekt. Vi bjuder även på lite ’Behinde the scenes’.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *