Bloggtorka och livet rullarpå

Bloggtorka och livet rullarpå

Midvintersol-svenska-lappland-1
Solen orkar sig åter över horisonten.
Sedan i December har vi rullat på ganska hårt med olika turer. Vi har genomfört flera fyradagarsturer i skogslandet väster om Jokkmokk. Här har vi likt tidigare år en tältcamp och tillgång till några kojor som vi alternerar mellan. Tiden hemma vid datorn har därmed kraftigt reducerats på gott och ont.

Hemma från kenneln rullar det ut både tretimmarsturer såväl som några heldagsturer. Privata sällskap såväl som de lite större grupperna från researrangörer. Här samarbetar vi också som vanligt med Sten och Patrik som kommer med sina hundar och kör tillsammans med oss.

Gästerna kommer även de som vanligt från hela världen. Japan, Australien, USA, England, Tyskland, Sverige oh så vidare. Just mötena med alla dessa människor och olika livsöden tycker jag är spännande. Människor som vanligtvis lever och försörjer sig på helt olika sätt och många gånger olikt hur Stina och jag har valt att ha våra liv. Ändå så är många av de grundläggande tankarna ganska lika. Empati för djur, tankar om hur människan behandlar miljön, tankar om hur människor behandlar varandra och så vidare. Det blir många trevliga samtal runt lägereldarna och vid kaffepannan.

Hundarna som är en av de kanske viktigaste delarna i Stina och min tillvaro fungerar även de väldigt bra. Att hundarna trivs och har ett bra liv är helt i fokus för hela vårat företagande och sätt att driva detta på. Vi har dock ett par hundar som börjar bli märkbart gamla och nästan dagligen så är det som en sorg att tänka på att deras sista dag kommer allt närmare. Hundar som har levd vid vår sida sedan de var nyfödda. Samtidigt så har vi glädjande nog börjat köra in en del av unghundarna och det går över förväntan.

Summerat så har vi som vanligt en hel del jobb. Bloggen har blivit lidande men jag hoppas att det blir mer skrivet här framöver. Tanken är ju att denna blogg skall innehålla mer tips, tester och idéer än rapporter från min vardag. Lämna gärna en kommentar här nedan om vad just du helst vill se att denna blogg handlar om. Bilder, filmer, tester, livet i norr, Jokkmokk?

Fyradagarstur-hundspann-1
Vi har mycket fina körförhållanden med säkra isar på sjöarna i år.

Fyradagarstur-hundspann-fikapause-1
Lägereldarna blir många under en säsong.

Lägereld-friluftsmat-1
Friluftsliv och god mat hör ihop.

Nymåne-svenska-lappland-1
Kvällsljus, norrsken, månsken, solnedgångar och uppgångar. Ständigt nya färg och ljusspel.


Okategoriserade

5 svar på ”Bloggtorka och livet rullarpå

 1. Jag älskar glimtarna från er vardag och det ni gör, hur det går och utmaningar vs vardagsreflektionerna.
  Som alltid tycker jag också det är intressant att få en inblick i hur ni jobbar med era hundar både i text, dina fantastiska bilder och via filmklipp, hur ni tänker och själva planerar kring avel (kanske i filmformat?), hur ni bygger upp o kör in unga hundar osv.
  Kanske tips o trix kring säkerhet på fjället? Kanske dela med er av vad ni plockar med er i slädarna på en fyradagarstur?

  Oavsett så ser jag alltid lika mycket frsm emot inläggen här 🙂

  1. Tack!
   Test av några fingerhandskar kommer. Närmare bestämt tre par.
   Sedan vet jag att jag har skrivit någonting tidigare om handstickade yllevantar.
   / Matti

 2. I dag var dere på norsk TV 😀 Hvis du går til tv.nrk.no/guide og søker på ”Jens i villmarka”, så er dere i episode 4, ca 33 minutter og 50 sekunder ut i episoden!

  Og sånn ellers: Jeg elsker små innlegg om stort og smått; både hunder, turer, hverdagsliv, reparasjoner, latskap, aktiviteter og det hele. Akkurat som nå, med andre ord. Leser alt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *