Framtidens äventyrare

Framtidens äventyrare

Alvar-matti-saltoluokta-3
Unga pigga steg mot berget och äventyret.
Under helgen som gått fick jag förmånen att tillbringa i Saltoluokta med systersonen Alvar. Direkt efter fredagensskola studsade vi in i bilen och styrde kosan mot båtbryggan i Kebnats. Väl framme har vi haft fullt upp med att äta, slå upp tält, läsa, äta godis, rädda larver som ligger på stigen, fotografera, vandra, snacka med folk och mycket annat.

Vår vandring sträckte sig upp mot Lulep Gierkav. Från morgonen låg dimman tät över toppen. Allt eftersom dagen gick, klarnade det upp och mitt på dagen värmde solen gott från en klart blå himmel. Fikapauserna blev angenäma och luften var skönt klar att andas. Man kan nästan känna hur lungorna rensas av den klara kalla höstluften.

Alvar har underhållit mig och jag har underhållit honom. Samtalen har omväxlande varit tämligen djupa och omväxlande retsamma. Det ryms riktigt kloka funderingar hos en åttaåring. Vi har också hunnit med att hälsa på personalen på fjällstationen vilket alltid är roligt och trevligt. Nu längtar både Alvar och jag till nästa äventyr ut i vida fjällvärlden. Tiden går fort och snart är det kanske han som hjälper morbror Matti ut på fjället.

Alvar-matti-saltoluokta-1
Vi tältade nära stationen så vi kunde unna oss mycket packning och god mat.

Alvar-matti-saltoluokta-4
Lulep Gierkav.

Alvar-matti-saltoluokta-5
Alvar undersöker sjön utan vatten.

Alvar-matti-saltoluokta-2
Alvar smyger sig nära fjällripekycklingen. Fotografering, lyssna på hur den låter och jämföra med hönsen han har skött denna sommar hemma på gården.

Alvar-matti-saltoluokta-6
En ung människa. Hur ser dalgången och livet på planeten ut när han blir äldre? Vi människor har en enda viktig uppgift i våra liv. Vi skall säkra miljön och ett rättvist liv på jorden för de kommande generationerna. Mycket annat känns futtigt i jämförelse med det anser jag.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *