Singel i Salto 2018

Singel i Salto 2018

Singelvandring-saltoluokta-fjällstation-8
Solnedgångarna i Saltoluokta blir man inte less på.
Är just hemkommen efter en guidevecka på Saltoluokta fjällstation. Det är skönt att åter få nöta kängorna längs stigarna i fjällen. Känna smaken av det kristallklara fjällvattnet. Låta blicken vandra mot horisonten av blånande berg och vidsträckta vidder. Riktigt skönt då denna vår och försommar mestadels har handlat om annat än friluftsliv.

Singel i Salto är som jag skrivit tidigare en behaglig vecka med dagsturer från fjällstationen, trerätters middagar, bastubad och massa annat kul. Till er som undrar så är detta ingen datingvecka. Självklart kan det hända att folk hittar kärleken men det händer lika ofta på andra turer och på fjällstugor/fjällstationer i allmänt. Detta är en vandringsvecka dit folk kommer som vill vandra och må gott med en fjällstation som bas.

Saltoluokta Fjällstation har ny platschef sedan i höstas. Emma har tagit över efter Johan som varit där länge. Självklart saknar man Johan med familj och gammal personal. Glädjande nog så gör Emma med personal ett fantastiskt jobb. Saltoluokta känns fortfarande som ett andra hem och det fungerar superbra.

Singel-i-salto-2018-5
Flippa 11 år har ännu endel energi.

Singel-i-salto-2018-6
Saltoluokta ligger aldrig förlångt bort för att man skall ta sig dit.

Singel-i-salto-2018-1
En av dagsturerna går upp på Lulep Gierkau.

Singel-i-salto-2018-4
Isleden är utbytt mot midnattssol.

Singel-i-salto-2018-7
Saltoluokta.

Singel-i-salto-2018-3
Svartklubbarna finns även här i området.

Singel-i-salto-2018_2
Flippa har koll på läget som vanligt.


Okategoriserade

2 svar på ”Singel i Salto 2018

  1. Fantastiska dagar med en mycket kompetent engagerad guide. Tack, Matti! Du och din sambo är ett superteam. Puss till Filippa som förgyllde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *