Galen värme och kanotpaddling

Galen värme och kanotpaddling

Paddling-karats-2018-4
Påväg mot Farforita.
Förra veckan var jag på en väldigt somrig kanottur. Flera dagar fanns det inte ett enda moln på himmelen. Solen gassade och stundtals var hettan olidlig. Nere i Jokkmokk stod tempen på närmare 50C i solen och säkert detsamma hos oss. Svalkande dopp, dricka mycket vatten, sitta i skuggan under träd och längta efter en liten regnskur.

Med på turen hade jag endast en gäst. Kim som följt på en hundspannstur för några år sedan. Det skulle varit fler deltagare men ibland garanterar vi en avgång och vanligtvis fyller det på med deltagare. Nu blev vi bara två vilket gör att allt går så mycket snabbare. Vi lyckades faktiskt paddla runt hela Karatssjön under denna tur.

Under denna vecka inträdde ett generellt eldningsförbud för hela Norrbotten. Vi hade hunnit starta vår tur men Stina lyckades få fram ett meddelande till oss via telefon. En dag högre upp efter sjön ser vi också varför man inte skall elda. På andra sidan sjön rycker det och eldslågor slår upp från en udde. När vi tar oss fram ser vi att det brinner ca 30-40 kvadratmeter. Efter en eller ett par timmars arbete med våra packtunnor har vi med några hundra liter vatten lyckats släcka elden. Denna gång kom den nog från fiskande båtfolk som lämnat en eld lite slarvigt släckt.

För övrigt en fin paddeltur med lite fiske, matlagning, kaffekokning, intressanta samtal, tältning, paddling osv som hör livet till här ute. Tyvärr endast lägereld första kvällen innan vi fått till oss att det rådde eldningsförbud och därefter blev det bara gaskök.

Paddling-karats-2018-3
Tätört.

Paddling-karats-2018-5
Vissa av våra lägerplatser är rent idylliska.

Paddling-karats-2018-2
Vi hade dels tur att det brann på en udde och dels tur att det var naturlig skog med inslag av lövträd som bromsade upp elden.

Paddling-karats-2018-6
Kim njuter av stillheten, friskt vatten och solen som sakta är påväg ned.

Paddling-karats-2018-7
Ännu en vacker kvällshimmel.

Paddling-karats-2018-1
Annie nybadad och avsvalkad.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *