Det är mycket nu

Det är mycket nu

Skabram-juni-mavic_1
Midnattssolen skiner över vårt lilla torp på udden i sjön.
Här i norr går allt på högtryck trotts att det är mellansäsong. Det byggs nya hundgårdar, byggs ny hemsida, städas i uthusen och bodarna och mycket mer. Mitt i allt detta har vi även fått den första kullen av årets valpar. Allt är i princip roligt men tidsbristen gör ibland att man glömmer bort att njuta av nuet. Man får saker gjorda effektivt istället för att ha kul och göra samma sak men lite mer avslappnat. Det är bara att påminna sig om detta och stanna av emellanåt.

En stor sak för oss är att våra turer numera har blivit bokningsbara på nätet. Som gäst kan man se vart det finns lediga platser, man bokar och betalar direkt med sitt kort. Detta kommer att leda till att vi kan svara på frågor i lugn och ro istället för att pyssla med all administration runt själva bokandet och betalningen. Troligtvis bättre för alla förutom att det kostar oss en del pengar.

Som egen företagare skall man även såhär års lämna in sin deklaration. Förr om åren gjorde vi bokföring och bokslut själva och jag kan lova att det dränerade mig på energi. Nu köper vi in dessa tjänster från en liten firma här i Jokkmokk. Det underlättar och gör vårt liv så mycket enklare och jag kan lova att det betalar tillbaks sig. Nu kan vi istället fokusera på det vi skall göra.

Försommar-skabram-5
På en kennel med 50 hundar finns det alltid underhållsarbeten att göra.

Försommar-skabram-4
En ny webbsida är ganska tidskonsumerande att bygga.

Försommar-skabram-2
Helt nya kanotvagnar som brakat sönder under första turen. Skriver mer om detta senare.

Försommar-skabram-1
Mitt i allt detta ett lass ved som skall kapas och klvas innan det lastas in i vedboden.


Okategoriserade

2 svar på ”Det är mycket nu

  1. Intressant att höra om kanotvagnarna, jag är på jakt efter en till min nyagamla kanadensare!

    1. Vi kan bara konstatera att de flesta håller inte måttet. Priset tycks inte heller ge något exakt svar vilken som skulle vara bäst.
      Skriver mer senare.
      / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *