Eftersäsongsarbete

Eftersäsongsarbete

Eftersäsongsjobb-april-3
Utrustning skall gås igenom och ordnas inför nästa vinter.
Nu råder bråda dagar här hemma på torpet. Efter en enkel tillvaro på fjället där nuet hela tiden varit i fokus kastas jag snabbt in i en annan verklighet. All utrustning skall packas upp och gås igenom. Dessutom pockar det på med möten, telefonsamtal som väntat, e-posten som svällande väntar på svar och mycket annat.

Förkylningen från förra veckan gav sig snabbt för mig. Stina har däremot fått flera dagar i soffan med feber. Även om det är tråkigt att vara sjuk så påminner vi oss flera gånger om vilken tur vi haft att detta kommit nu off-season. Att bli sjuk mitt under brinnande högsäsong är tungt. Väldigt tungt. Sjukskrivning existerar i princip inte för oss.

Snöläget här hemma är egentligen rikligt men mjukt. Ute i skogarna smälter det snabbt och myrar, sjöisarna och bäckar börjar bli förrädiskt vattenfyllda. Hundarna har fått vila och jag har använt skotern för att köra en del transporter som vi haft kvar att göra från tältcampen m.m.

Släden är ännu inte vinterparkerad. Det betyder att jag inte är helt inställd på sommar ännu. Ett litet hopp finns ännu att man kanske kan hinna med någon fler sväng. Fryser det bara till igen får vi antagligen ett kanonföre. Man kan ju alltid hoppas. Annars väntar ju en kanotsäsong runt hörnet vilket inte heller är fel.

Eftersäsongsjobb-april-1
En fullastad bil, duggregn och längtan tillbaks till vidderna.

Eftersäsongsjobb-april-2
Det finns en hel del kontorsarbete som måste göras också.

Eftersäsongsjobb-april-6
Bråda dagar innan snön försvinner.

Eftersäsongsjobb-april-4
Plocka hem, gå igenom, tvätta och laga och därefter packa undan. Det känns som att vi har jobb hela maj månad.

Eftersäsongsjobb-april-5
Det finns ju blöta partier som måste passeras.


Okategoriserade

Ett svar på ”Eftersäsongsarbete

  1. Känner igen känslan av att hoppas på att det ska frysa på och vara vinter bara en endaste liten stund till. Det är svårt att släppa taget och ställa om sig till något annat när man trivs med det man gör. Fast här nere släppte ju vintern sitt grepp för länge sedan nu förstås. Lycka till med resten av eftersäsongsarbetet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *