FoodSaver Flow, vakuumpackare, testad

FoodSaver Flow, vakuumpackare, testad

Foodsaver-flow_1
Vakuumpackad mat håller sig bättre.
Det pratas mycket om att vara en bra konsument. Man skall handla miljövänligt, lokalt, ekologiskt och fair trade. Vad som kanske är det i särklass viktigaste är att man faktiskt äter upp den mat man burit hem. Den svenska livsmedelshanteringen står för ca 50% av vår totala övergödning och 20-25% av vår klimatpåverkan (Naturvårdsverket-matsvinn) Att kunna minska matsvinnet känns därför väldigt angeläget men även att kunna ta tillvara på råvaror som finns lokalt.

Sedan sensommaren har vi testat en FoodSaver Flow. Det är en maskin som både kan vakuumpacka i påsar av olika slag men även i burkar. Då vi aldrig förr nyttjat någonting liknande så kan jag inte säga om denna är bra eller dålig. Vad jag däremot kan säga är att den inte krånglar och tom jag kan hantera maskinen utan instruktionsbok och det säger inte lite.

Vakuumpackaren har mestadels använts med påsar av olika slag. De är riktigt bra med påsarna då man skall packa mat för fjällvandring eller kanotturer. Burkarna är tyvärr tunga, klumpiga och passar enbart för köket. Där kommer de istället till sin rätt och ökar hållbarheten på sallader och matrester med flera dagar. Är man långfärdsskridskoåkare kan man dessutom med fördel vakuumpacka sina torra extrakläder. De blir då mycket komprimerade och garanterat vattentätt packade!

Min slutsats om denna vakuummaskin är att det är en bra investering om man fixar mycket fisk och kött till frysen själv. Den är också kanon om man torkar och packar mat till turer regelbundet. När det gäller miljöpåverkan och matsvinn är detta bra om du verkligen använder maskinen. Köper du denna och bara ställer undan den i köket så är det bättre, miljömässigt, att du inte skaffar maskinen. Själv så blev jag erbjuden en maskin från företaget som säljer dessa för att testa den så helt opartisk är jag inte, men maskinen blir helt klart kvar här!

Foodsaver-flow_2
Röding och öring från Jokkmokksområdet är att föredra framför miljövidrigt odlad lax.

Foodsaver-flow_3
Som vanligt… Stina jobbar och jag fotograferar!


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *