Dagar blir till veckor

Dagar blir till veckor

Senhöst-jokkmokk-spark-nyis
Stina på iskontrollering med sparkstöttingen.
Dagar kommer och dagar går. Sakta sällar de sig till en lång rad av dagar som blir veckor och månader. Göra-listans ogjorda punkter tycks bli fler än de punkter som är avbockade och klara. Kaffet dricks och ute sjunker temperaturen. Skridskoisarna har legat fina liksom skridskorna har legat större delen på hyllan i förrådet.

Hundarna kör vi och formen kommer sakta men säkert. Den hårdfrysta marken har gått hårt åt hundtassarna vilket alltid inträffar såhär års. Vi sockar, kör kortare pass, ger fler vilodagar och håller koll. Allt för hundarnas bästa. Nu har dock snön lagt sig och underlaget blir mjukare.

Vid datorererna arbetar vi med vår nya webbsida till företaget. Förfrågningarna och bokningarna inför säsongen droppar in i en strid ström på vår mail. Det är mestadels Stina som har en fantastisk koll på detta och ser till att alla gäster får den info de skall ha.

Utveckling av Jokkmokk som destination har tagit en del av min tid. Dels i form av Laponiafrågor men även hur vi gemensamt inom besöksnäringen är organiserade i Jokkmokk. Här försöker jag även engagera mig lite i nationella frågor som rör besöksnäringen. Ideellt arbete som detta är en form av pay-back till samhället som jag tycker att man förbinder sig till som ekoturismföretagare.

Senhöst-jokkmokk-bordercollie-höstis
Flippa och Johnny på hal is.

Senhöst-jokkmokk-långfärdsskridskor
Att åka långfärdsskridskor på perfekt is är som att flyga.

Senhöst-jokkmokk-björnspår-nysnö
En mindre brunbjörn som traskat längs våra träningsvägar.

Senhöst-jokkmokk-hundspann-fyrhjuling
Stina med första spannet på isen. Hundarna är supertaggade och glada för lite nya färdvägar.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *