Ekoturistföretagare ställer sig gemensamt

Ekoturistföretagare ställer sig gemensamt

Ekoturism_sweden_2
Per från Svenska Ekoturismföreningen.
Under de gångna dagarna har jag varit på en tripp söderut. Närmare bestämt en ekoturismworkshop och utbildning nere i Västerås. Svenska Ekoturismföreningen, ATTA (Adventure Travel Trade Association) tillsammans med Västmanland arrangerade detta superbra. Bakgrunden är att regeringen kommer att skjuta till medel för utveckling av naturturism. Exakt hur osv kommer jag inte ihåg. Däremot så var Visit Sweden på plats för att skapa sig en bild av vår näring.

Första dagen var det en workshop där vi ekoturismföretag bland annat jobbade med se vilka våra gemensamma problembilder var. En av sakerna som kom upp är att regelverket för markanvändning är tämligen luddigt. Vi är även flera som har problem med myndigheter så som kommuner, länsstyrelser och naturvårdsverket som p.g.a. okunskap konkurrerar ut oss företag. De gör det med verksamheter som är skattesubventionerade. Här finns helt klart material för en doktorsavhandling för någon hågad student.

Mötena med kollegor från norr till söder var mycket produktivt. Vi jämför våra problem och det delades friskt med erfarenheter mellan oss. Små värdefulla tips och tankar. Riktigt öppet och trevligt klimat mellan oss. Exakt så är det ekoturism skall fungera. Man är inte enbart ute efter att tjäna pengar själv. Man vill ge någonting till omvärlden och till efterkommande generationer. Jag frågade inte men jag är tämligen säker på att de flesta av oss vill göra skillnad med vår verksamhet. Hjärtat på rätt ställe helt enkelt!

Ekoturism_sweden_1
Hitta sina produkters ’Sweet Spot’ och endel andra bra verktyg fick vi med oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *