Stora Sjöfallet och Laponia

Stora Sjöfallet och Laponia

Roadtrip_stora_sjöfallet_naturrum_2
Laponias naturrum.
Idag skulle två kanoter köras upp till Saltoluokta fjällstation. Det är ett samarbete med Saltoluokta och Outdoor Lapland som gör att vi nu tillsammans erbjuder både kajaker och kanadensare för uthyrning från fjällstationen. Samverkan med andra företag är verkligen roligt när det sker mellan företag där det finns förtroende.

Vi besökte även Laponias Naturrum för första gången. Det var mycket intressant trots att jag i grunden tycker att det är ett knepigt sätt att använda våra skattepengar på. I vissa avseenden styrker det besöksnäringen men i andra avseenden är en hel del av naturvårdsverkets idéer direkt kontraproduktiva mot oss som försöker driva företag med egna satsade medel. På detta ämnet kan jag skriva en lång uppsats någon gång.

Vid Stora Sjöfallets fjällanläggning träffade vi ytterligare några kollegor och surrade om allt möjligt över några koppar kaffe. Sedan förra hösten är det ett nytt driftbolag med Thomas i spetsen. Det skall bli mycket intressant att se vad han och hans personal kommer att lyckas göra där uppe mitt bland fjällen och nationalparkerna. Nyrenoverade hotellrum, nyrenoverad restaurang och trevlig personla bådar ju för en god framtid. Vi håller tummarna för att deras hårda arbete ger resultat.

Roadtrip_stora_sjöfallet_naturrum_3
Fjällemmel inne på naturrummet.

Roadtrip_stora_sjöfallet_naturrum_5
Laponia finns uppbyggd som en 3D karta. I mitten av denna bild ser man Låddebakte skarpt längst in i Rapadalen. Känner ni igen er?

Roadtrip_stora_sjöfallet_naturrum_1
Välkommen till Stora Sjöfallet! En anläggning som det troligtvis kommer att hända massor med i framtiden.

Roadtrip_stora_sjöfallet_naturrum_4
Restaurangen i Stora Sjöfallet är ljus och trivsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *