Ally kanoternas vara eller icke vara

Ally kanoternas vara eller icke vara

Ally_kanoter_montering_1
Hur man monterar kanoten är inte helt självklart…
Vi har sedan några år ett gäng Allykanoter. Vi köpte in ett parti från en filminspelning och sedan har vi egentligen endast mycket sporadiskt använt dem. Allykanoten är den typen av pryl som man tror att man kommer att använda. I verkligheten blir den för det mesta liggandes oanvänd.

Idag gjorde vi slag i saken och plockade fram alla delar på gården. Därefter började det stora modellbyggandet för vuxna. Det är verkligen tålamodsprövande att bygga den första av dem. Jag vill inte ens tänka mig att jag skulle göra detta långt in i skogen, ensam tillsammans med ett gäng mygg. Herre jiesses vilken pärs det kunde vart!

Nicolas och jag fick ihop en av dem och sedan dök även Patrik upp som på beställning. Tillsammans svor vi ihop ett par till av dem. Nu skall de tvättas upp och gås igenom så att allt är tipp topp. Några skall på uthyrning senare i höst men vi kommer antagligen sälja ett par av dem. Denna typ av kanot skall man nog egentligen inte använda till uthyrning då de är lätt att bryta sönder vid montering.

Ally_kanoter_montering_2
På youtube ser det betydligt enklare ut!

Ally_kanoter_montering_3
Efter ett par monteringar går det bättre och bättre.

Ally_kanoter_montering_4
Johnny.

2 svar på ”Ally kanoternas vara eller icke vara

 1. Nej Matti, de är inte brå att unthyra den.
  Jag själv paddla också hopfällbara kajak (Feathercraft, Klepper) i skärgården, det är fina båtar. Och det går att transportera den med tåg och buss.
  Men att bygga upp denna båtar är alltid en lite besvärligt 😉
  (en lite öl hjälpa då, eller en single-malt)

  Peter

 2. Hej Matti!
  Jag och en kompis tog oss nyligen från Abisko Turiststation österut på Torneträsk och packade sedan ihop kanoten och gick till Leinavatn som vi sedan paddlade en bit in till Altevatnet, packade ihop och gick till Giehpanjàvri som vi paddle osv. hela vägen till övre dividalen och paddlade sedan hela vägen förbi Överbygd till Bardufors där vi tog bussen till Narvik. Allt i en Ally-kanot och det fungerade verkligen toppen! Kanoten sätter vi ihop på några minuter så det är inga problem.

  Vår kanot börjar få några år på nacken så om du ska sälja någon kan du väl hojta till?

  //Carl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *