En ny kaffemugg: Stanley Classic Camp Mug

En ny kaffemugg: Stanley Classic Camp Mug

Stanley_classic_mug_1
Stanley Classic Mug på ca 0,5 liter.

Kaffemuggarnas kaffemugg har jag nu hittat hos företaget Outnorth. Det är en Stanley Clasic Camp Mug som rymmer närmare 0,5 liter. Det är en modell av dubbelväggig thermosmugg. Ingenting som ersätter en thermos men däremot så är den perfekt när man vill sippa en mugg te eller kaffe under en längre tid.

Muggen är tillverkad av rostfritt stål vilket förvisso gör den ganska tung men å andra sidan så får man inte massa skumma plastämnen i sig. Det har ju nämligen visat sig allt mer att muggar som används för framför allt heta drycker skall vara så att säga BPA fria och säkert hittar man mer skrot i plast i framtiden. Locket som denna mugg har gör att man inte skvalpar ur drycken men detta är ingen mugg som man bär full i sin ryggsäck. Alltså ett skvalpsäkert lock med andra ord!

Denna mugg har just droppat ner hos mig så jag vill inte påstå att den är testad ännu. Den är stor, rymlig, klumpig, tung, robust och mycket skön att dricka ur. Muggen håller utan minsta tvekan för att släppas i backen Backar man däremot över den med Landcruisern så misstänker jag att den kan gå sönder något. Jag tror att detta kan bli en mugg som kommer att följa mig på många turer såväl som hemma på gården. Man får givetvis betala mer för en mugg som denna än för en vanlig 4 dl plast kåsa som man kan hitta för en tia.

5 svar på ”En ny kaffemugg: Stanley Classic Camp Mug

 1. Gillar deras retrodesign och den rejäla känslan. Gjutjärnstermosar. Men har aldrig förstått varför de sätter handtag på thermosmuggar? Bökigt att packa ner den, alldeles för skrymmande..

  Har du någon fler favorit i din thermosmuggsamling, utan handtag och utan hällpip i locket för att dricka ur?

  1. Du har rätt… Antingen är de breda och står stadigt men då har de ett skruvat handtag eller så är de höga, smala och tokvingliga!!!

 2. Intressant! Själv har jag en av märket Thermos som funkar bättre än många andra jag testat. Men den är ju plastklädd på insidan. Ingen aning om vad det är för typ av plats dock. Och den läcker ur locket om man är för hårdhänt. Skulle vara kul att höra mer när du har hårdtestat din ett tag!

  1. Jag har även köpt in ett gäng Thermos (orginal) muggar som är tämligen höga och smala men lättare…
   Rapport efter säsongen utlovas…
   😉

 3. Grymt snygg kaffemug den där Stanleyn. Själv kör jag med deras One hand vacuum mug. Den går också ner i flaskhållaren på mina cyklar. Är funktionem lika bra som den så är den ju ett kap! Slår min gamla Klean Kanteen med hästlängder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *