Extrema temperaturer är normala

Extrema temperaturer är normala

Extremt_låga_temperaturer_swedish_lapland_1
En av gästerna var en glad tjej från Syd-Korea. Termometern visade på -37C hemma vid kenneln.
Varje år när tempen droppar under -40C blir det värsta nyheterna. På facebook byts matbilderna ut mot bilder på termometrar av alla de slag. Dessa extremt låga temperaturer är helt normala även om det vanligen endast är några få dagar per år.

Det blir en hel del roliga inslag i media som ger riktigt bra reklam och image för Jokkmokksområdet och hela Swedish Lapland. Henrik Blind visade tex vad som händer när man kastar upp kokande vatten i -40C och Maya Forsberg berättar om hur man klär sig i Kvikkjokk är två av inslagen.

Här hos oss har vi bokningar av folk som rest från hela världen för att uppleva hundspannsturer norr om Polcirkeln. Vi försöker verkligen att genomföra turerna oavsett temperatur. Det är ytterst få gånger vi tvingats att ställa in. Däremot så kör vi kortare och saktare med många stopp. Kylan i sig blir en stor upplevelse.

Häromdagen hade vi en grupp och temperaturen låg på -37C. Jag passade på att filma så länge kamerorna fungerade. Många gäster frågar just om hur vi gör när det blir kallt. Detta blev en lite längre film som vi tänker skicka till gäster som bokat turerna.

2 svar på ”Extrema temperaturer är normala

  1. Underbar film, särskilt inledningen om vikten av rätt kläder och ull! Själv är man en riktig soffpotais på fårskinnet dom här kalla dagarna, även våra får ligger mest nedborrade i halmen och idisslar då kvicksilvret kryper ner mot -35 här hos oss. Hälsningar från Annelie i Boden

  2. Kanonbilder igen från myggfritt land! Idag dök min lumparkompis från JS
    Olof Sarri (son till vädermannen Enok) upp i SVT-rutan och visade att det är skohö som gäller i handskar och skor. Dom här grabbarna frös aldrig när JS tränade på Raggisvouma när kvicksilvret stelnade under -40C. Något för framtida utrustningstest på din blogg?
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *