Browsed by
Etikett: Bloggandet

Extrema temperaturer är normala

Extrema temperaturer är normala

Extremt_låga_temperaturer_swedish_lapland_1
En av gästerna var en glad tjej från Syd-Korea. Termometern visade på -37C hemma vid kenneln.
Varje år när tempen droppar under -40C blir det värsta nyheterna. På facebook byts matbilderna ut mot bilder på termometrar av alla de slag. Dessa extremt låga temperaturer är helt normala även om det vanligen endast är några få dagar per år.

Det blir en hel del roliga inslag i media som ger riktigt bra reklam och image för Jokkmokksområdet och hela Swedish Lapland. Henrik Blind visade tex vad som händer när man kastar upp kokande vatten i -40C och Maya Forsberg berättar om hur man klär sig i Kvikkjokk är två av inslagen.

Här hos oss har vi bokningar av folk som rest från hela världen för att uppleva hundspannsturer norr om Polcirkeln. Vi försöker verkligen att genomföra turerna oavsett temperatur. Det är ytterst få gånger vi tvingats att ställa in. Däremot så kör vi kortare och saktare med många stopp. Kylan i sig blir en stor upplevelse.

Häromdagen hade vi en grupp och temperaturen låg på -37C. Jag passade på att filma så länge kamerorna fungerade. Många gäster frågar just om hur vi gör när det blir kallt. Detta blev en lite längre film som vi tänker skicka till gäster som bokat turerna.

Filmredigering med frustration

Filmredigering med frustration

Under de senaste dagarna har jag get mig i kast med filmredigering. Nu var det ett tag sedan och ett nytt program var installerat. Nu föll det sig inte bättre än att det tog ca en dags frustration framför datorn innan jag till slut fattade att programvaran var felinstallerad. Om jag svurit?

Programmet som jag valt heter Pinnacle studio 17 plus. Ett mycket användarvänligt program som klarar det mesta som man kan behöva. Iallafall för enklare redigering som den jag pysslar med.

En första kort film är nu tillgängligMattisboggens egna youtubkanal. Nu är planen att filma, redigera och publicera en del kortare filmer under sommaren. Håll även koll på Jokkmokkguidernas youtubkanal.

Nya samarbetspartners sökes

Nya samarbetspartners sökes

Ledkryss_1
Man får följa den riktning och de ledmärken som leder till de målen man har satt upp för sig.
Under en period har vi försökt att hitta en form för samarbete med Addnature. Vi har försökt att balansera olika ekonomiska aspekter mot det PR värde som de erbjuds via olika länkar på denna blogg. Jag har alltid varit tydlig med att bloggen INTE skall bli såld. Att den alltid skall berätta sanningen om tex en produkt. Här har Addnature varit inne på samma linje som mig. Nu kommer vi tyvärr inte längre då jag anser att värdet av att de syns på bloggen är betydligt högre än vad de är villiga att betala. Därför avslutar vi nu samarbetet och blickar framåt.

Mattisblogg söker därför nu annonsörer till de olika banners på högra delen av sidan. Det skall vara företag som ligger i linje med vad vi står för. Exempel på annonsörer som inte är välkomna är Sverigedemokraterna, Beowulf Mining, Shell, Casino osv. Ja ni förstår nog vad jag menar. Har ni några konkreta förslag på intresserade annonsörer så kontakta mig gärna på mailen.

Addnature och Mattisblogg

Addnature och Mattisblogg

Addnature_mattisblogg_hundspann
Är man ute mycket så kommer testvädret och söker upp oss oavsett vi vill eller inte…
Bilden är från en av årets hundspannsturer.
Vi inleder nu ett samarbete med Addnature. Exakt vad det kommer att innebära är ganska oklart ännu. Framtiden får utforma detta samarbete. Förhoppningsvis kan det bli någonting riktigt bra på sikt. En del är att Stina och jag kommer att testa friluftsutrustning från Addnature. Sedan kommer de testrapporterna att läggas ut här på Mattisblogg.

Jag kommer absolut inte att sälja min själ. Är prylarna bra kommer jag att skriva det. Är det skrot så kommer jag att skriva det. Testerna är för mig ett sätt att hjälpa er läsare att hitta rätt så att ni slipper dras in i en konsumtionshets. Jag vill att ni skall använda eran tid och ert liv till att vara ute i naturen på olika sätt. Inte att ni skall vara tvungna att jobba för att kunna handla alla de där måsteprylarna.

Det finns även andra företag som sökt diverse samarbeten. En sak kan jag säga. Det finns många oseriösa företag ute i cybervärlden som har insett att det ligger ett marknadsföringsvärde i att synas på olika små bloggar. Allt från spelsajter till diverse webbshoppar. Addnature har redan från början varit ute efter någonting mer långsiktigt som vi båda kan dra nytta av.

Men trotts samarbete med Addnature som lever på att sälja utrustning så uppmanar jag er att tänk er för. Prylar leder inte till lycka. Köp mindre skrot och satsa på det ni verkligen vill. Ni tär på vår planet och vår natur när ni handlar onödigheter, tänk på det…

Mot Femundlöpet

Mot Femundlöpet

Nu drar vi strax söderut. Vet inte om jag kommer att hinna uppdatera bloggen. Kan ju alltid försöka. Annars kan ni följa oss på Femundlöpets hemsida under resultatservice. Ni hittar oss även på Facebook och där bland annat på Mattisblogg som är en ny facebooksida. Gilla den gärna!

Ha det gott så ska vi försöka med det samma trots sömnbrist, skavsår emellan skinkorna av allt springande, kalla fingrar av allt sockande oach allt annat elände som vi frivilligt utsätter oss för…