Vardagsarbete

Vardagsarbete

Vardagsarbete_1
Fredag mitt på dagen och jag buskar lederna. Där de korsar vatten märker vi oftast ut dem. Detta sparar oss massor av tjorv då spåren senare är helt översnöade och vi kommer med skotrarna och de tunga spårsladdarna. Hamnar man bredvid leden är det inte allt för sällan en del vatten där och fastkörningen blir ett faktum.
Nu känns det som att vi har en helt vanlig vardagsvecka framför oss. Inga specialuppdrag eller annat speciellt. Om allt går i lås så kommer vi att hinna fixa vårt spårsystem färdigt och träna hundarna en del. Det finns även en hel del saker i e-posten som måste tas om hand om. En vecka lugn innan jul och nyårskaoset brakar lös. Då blir det körning så att vi kommer få känna att vi lever vill jag lova. Givetvis kommer det antingen 70cm snö eller blir -45C som grädde på moset eller varför inte både och?

Under de två sista dagarna har jag hunnit buska några sträckningar av våra leder samt kört något kortare jobb och tränat unghundar. En ganska lugn och harmonisk tillvaro med andra ord.

Vardagsarbete_2
Fredagskväll och Stina förbereder den havererade skotern för bärgning hem till kenneln.

Vardagsarbete_3
Lördag mitt på dagen och vi är startklara med en grupp efter en kortare fikapaus.

Vardagsarbete_4
Lördagskväll och jag är på hemfärd efter vedkörning ut till vår tältcamp. Är man ute mycket så får man även se mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *