Småfjäll nära torpet

Småfjäll nära torpet

Jarre_1
Stina med sin pappa Hasse blickar ut över Karatsområdet från fjället Jarre.
Bor man i Jokkmokk så har man fördelen att man har en del småfjäll och andra utflyktsmål en kafferast från ytterdörren. Det är lätt att antingen bara lufsa ut igenom dörren och direkt kliva på rakt ut i skogen. Andra gånger sätter man sig i bilen och kör någon mil. Under de senaste dagarna har vi passat på att njuta av det vackra höstvädret. Ut, vandra, koka kaffe, grilla korv, äta en bulle och känna den friska klara höstluften.

Getberget är en liten bergsknalle bara någon kilometer norr om torpet. Detta skogsområdet ligger i direkt anslutning till Jokkmokks samhälle. Några fina små tjärnar, fikaplatser, stigar och utkiksknallar. Hit är det fint att fara om man bara vill ut ett par timmar, cykla mtb eller springa en sväng.

Jarre är Jokkmokks närmaste riktiga fjäll. Det ligger under en timme väster om Jokkmokk om man kör bil. Efter mindre än 2 km så kliver man upp ovanför trädgränsen. Skogslandet böljar bort mot horisonten i öster. I nordväst reser sig Sareks höga fjälltoppar. Hit har vi varit idag och vandrat över dagen med Stinas föräldrar. Det är både underbart att se hur höstfärgerna kommer i ett rasande tempo men samtidigt stressande för att man inte hinner med. Det finns så mycket man vill göra.

Getberget_4
Singla (siberian huskyn) är gravid och fick flåsandes följa på en kortare tur till Getberget.

Getberget_3
Flippa trycker på bra då hon simmar.

Getberget_2
Kokkaffe och te kan man inte få för mycket av!

Getberget_1
Ännu en dag på ’jobbet’.

Jarre_2
Fjällbjörk och hjortronplantor.

Jarre_3
Ripbären börjar att bli oxblodsröda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *