Jämtland tur och retur

Jämtland tur och retur

Jämtland_1
Enkla blommor kan vara vackra. Mammas trädgård i Mörsil.
Många som lämnar sin hembygd gör det för att de inte gillar den. Inte jag. Jämtland är ett fantastiskt område. Fjällen ligger så nära inpå och det är ett i allra högsta grad levande samhälle. Här är det lite konkurrens och gas i folk. Det finns mycket driftiga människor här. Såväl inflyttade som infödda. Mixen är klart skön.

Med min mor och mormoder kvar nere i Mörsil och Åre så blir det allt för sällan turer ner hit. Det finns även massa kul folk jag gärna skulle svänga runt och dricka kaffe med. Såväl nya bekantskaper som gamla kontakter. Med syrran och hennes två barn lastade i bilen styrde vi iallafall kosan söderut från Jokkmokk.

Min mormor bor mitt i centrala Åre och har haft ett trädgårdsintresse utöver det vanliga. En passion på samma sätt som jag brinner för friluftsliv. Hon flyttade som 16 åring från Skåne upp till Åre. Det är ju ingen tvekan om att det finns lite ävetyrsblod i hennes ådror som möjligen kan följt med till mig. Jag har nog påverkats en del av henne att våga gå mot min dröm oavsett vad folk tycker och tänker.

På vägen norrut svängde vi in till Wild Tribe’s kennel och hämtade en liten 8 veckors valp, Drago. Det är ännu en siberian husky till vår flock. En energisk men väldigt lugn krabat. Garanterat kommer det mer bilder på honom här senare.

Jämtland_2
Lila blomma med gul mitt… Trädgårdsväxter är mycket vackra men absolut inte min starka sida.

Jämtland_3
Gula blommor i mormors trädgård i Åre.

Jämtland_4
Jämtländska humlor gör ’high five’!

Jämtland_5
Stolt systerdotter rastar valpen. Antagligen är modern i bakgrunden minst lika stolt.

Ett svar på ”Jämtland tur och retur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *