Invandring till vår kennel

Invandring till vår kennel

Wild_tribe_drago_1
Wild Tribe’s Drago från Camilla och Magnus i Sollefteå.
För en dryg vecka sedan fick vi ett tillskott till vår kennel. Wild Tribe’s Drago från Camilla och Magnus i Sollefteå. Drago är nu 9 veckor söt siberian husky valp. Denna lilla krabat är intagen till vår kennel som ett kennelsamarbete där vi helt enkelt har bytt en valp med varandra. Fördelarna är många men framför allt så får vi in nytt blod som vi själva får testa på vårt sätt att köra. Dessutom så kommer Camilla och Magnus att ta en valp från oss och vi får den utvärderad hos dem. Dessutom så är det ett bra sätt så att ännu en av våra valpar får ett bra hem.

De hundar som vi har avlat fram själva är givetvis oftast bra. Men att tro att vår avel är den enda bra aveln är verkligen att bita sig själv i röven. Det är så lätt att man blir hemmablind i sin strävan efter att bygga sitt eget ’kennelnamn’. Det är ju hundförare vi är och hundspann vi vill köra. Då är det bra hundar som gäller. Inte hundar med ’rätt’ kennelnamn. Därför testar vi gärna hundar från olika ställen.

Wild Tribe’s Drago heter iallafall ligisten från söder. Han bor ännu inne i huset med oss. Inte rumsren. Periodvis helt vild och far runt som en virvelvind i köket. Han är med oss nere i hundgården då vi matar och mockar, med i bilen då vi handlar, med ut och promenerar i skogen och mycket annat. Helt orädd för både hundar och folk. En riktigt energisk tuffing med andra ord.

Wild_tribe_drago_2
Flippa är utan tvekan en bra hjälp då en huskyvalp skall uppfostras. Här skall Drago just till att attackera.

Wild_tribe_drago_3
Ibland är farten så hög och då svänger plötsligt spången men Drago hinner inte svänga. Här har han just kraschat ner i en blötmyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *