Paddling och fyrhjuling

Paddling och fyrhjuling

Paddling_fyrhjuling_1
Stina med sin kajak.
Kanotuthyrningen är ännu i full fart. Vi har haft flera grupper ute på olika korta och långa turer. De flesta hyr kanoter av oss och drar på egna äventyr. Lilla Luleälven mellan Jokkmokk och Kvikkjokk är en längre tur som är fin. Få portager och mestadels stora sjöar. Karatsområdet fortsätter förståss att leverera fina kombinationsturer med vandring och paddling.

Fisket upplever jag blir bättre och bättre nu under hösten. De lite större öringarna börjar piggna till. I princip alla kanotister som tar med fiskeprylar får både gäddor och abborrar. Gäddorna här i norr är riktigt smakliga om man tar de lite mindre på upp till 3-4kg. Överst på smaklighetslistan står dock en nyfångad öring.

Vi har även gjort lite kortare rekturer med fyrhjulingarna. Kollat våra träningsvägar för hundspannen. Det ser bra ut och nu är vi snart i full färd med hundkörningen. Vintern är ju trotts allt bara två månader bort. Givetvis glädjer jag mig åt den kommande vintern men samtidigt så vill jag hinna göra fler turer med kanoten, fiskespöet och vandringskängorna. Jag har en känsla av att jag inte han med denna sommar. Inte denna heller kanske jag skall tillägga…
Paddling_fyrhjuling_2

Paddling_fyrhjuling_3
Några fina dagar till med kajakerna med strandhugg på sandstränder skulle inte sitta fel.

Paddling_fyrhjuling_4
Rekognosering av träningsvägarna inför höstens hundträning.

Paddling_fyrhjuling_5
Flippa älskar motorer och föredrar nog fyrhjuling före paddling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *