Jokkmokks höstmarknad

Jokkmokks höstmarknad

Höstmarknad_jokkmokk_2
Höstmarknaden kan inte jämföras med Jokkmokks Vintermarknad även om man kan hitta en del hantverk även under höstmarknaden.

Jokkmokks årliga höstmarknad var under den gångna helgen. Kitok och DeeVa spelade och stora pubkåtor var uppslagna. Lugna höstkvällar brukar vi kunna sitta i vår hundgård flera kilometer utanför samhället och lyssna på denna musik.

Höstmarknaden är en tillställning som är kopplat till många minnen. Det är då man på riktigt börjar märka att det blivit mörkare. Tempen börjar sjunka och de flesta lämnar sina sköna semestrar bakom sig för en höst med vardagens rutiner. För vår del så brukar det innebära att vårt arbete med gäster trappas av för att ersättas med annat.

Jokkmokks höstmarknad var nog i år den minsta jag någonsin sett. De senaste åren har den fått allt mer konkurrens från skördemarknaden i Boden 150 km längre ner efter älvdalen. Knallarna far dit folket är och där de kan göra bra affärer. Helt förståeligt. Just denna helg är annars perfekt för en marknad. Sista avlöningshelgen före älgjaktstarten.

Höstmarknad_jokkmokk_1
Jokkmokksanpassat utbud brukar det vara. Arbetshandskar, stövlar och kängor, fiskeutrustning, yxor, sågar, slöjdmaterial och mycket annat användbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *