Nya regnkläder från Montane

Nya regnkläder från Montane

Regnkläder_montana_1
Nya regnkläder från Montane. Detta sett hamnar på ca 400gram totalt.
Inför sommaren i år har jag nu investerat i nya regnkläder från Montane. Dessa är mycket lätta och skall ha en bra andningsförmåga. Andning som egentligen handlar om att de har membran i tyget som ventilerar.

Min tanke om regnkläder är att dessa skall vara lätta och smidiga. De skall vanligtvis ligga nedpackade i ryggsäcken under vandringsturerna. På sig har man istället vandringsbyxor och en tunn softshell jacka som tål lite lättare duggregn/fukt men framför allt är dessa välventilerade och vindtäta. Dessa kläder är nyköpta och kommer att användas flitigt i sommar om det regnar. Jag hoppas på att kunna utvärdera dem seriöst under hösten.

Montane SPEKTR Smock heter jackan som jag köpte på Northstar i Gällivare. Jackan är är mycket enkel, saknar blixtlås och regleringsfunktioner. Däremot så sitter den skönt och för att vara en trelagers membranjacka är den grymt lätt med sina 210 gram (strl M). Den är dock liten i storleken och jag behöver en XL till mina 172cm/65kg. Normalpris för denna jacka ligger på 2500kr men Northstar säljer dessa för ca 1800kr.

Montane Atomic Pants heter de byxorna som jag valde. Dessa är regelrätta regnbyxor men av en mycket lätt modell. Dessa byxor har korta dragkedjor vid bensluten och en elastisk dragsko i midjan. Atomic Pants väger strax under 200gram. Normalpris är 1290kr med Northstar säljer även dessa till rabatterat dryga 800kr.

Regnkläder_montana_2
Jackan saknar dragkedjor men har istället fått en rullöppning med små hakar.

Regnkläder_montana_3
Byxorna har en kort dragkedja i benet samt regleringar för att kunna dra åt dem.

3 svar på ”Nya regnkläder från Montane

  1. Har en regnjacka från Montane, inte Montana 😉

    Trivs riktigt bra i den. Direct Ascent Jacket heter den. Lite mer kraftig och lång än din variant. Vandrade i Himalaya med den i flera riktiga busväder och det höll den för men jag har bara haft den sen i vintras så jag kan inte svära på kvalitén men den känns väldigt robust och materialet Event verkar fungera. Sitter bra och lång i modellen är den till skillnad mot de flesta andra skaljackor som just nu ska gå till naveln.

    När regnbyxorna ger upp, eller om. Så blir det nog ett test av ett par från Montane om jackan fortsätter hålla bra.

    Mvh / Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *