Du vill alltså bli en hundkörare

Du vill alltså bli en hundkörare

Hundspannsförare_1
Ville du verkligen bli hundspannsförare… Vet du vad du ger dig in på?

Mattisblogg kan nu presentera det ultimata testet för om du har möjligheterna att bli en hundspannsförare eller om du endast är en sk. ’wana bee’… Detta inlägget hittade jag för flera år sedan. Vart texten kommer ifrån kommer jag inte riktigt ihåg. Hur som helst så genomför du följande punkter helt på egen risk. Det är mycket viktigt att om du skulle bli missbrukare av hundspannskörning eller andra typer av friluftsliv så kan du inte hålla mig (Matti Holmgren) ansvarig för detta. Läsandet av denna text inklusive allt på denna blogg sker helt på helt egen risk.

1. Bränn en tusenkronorssedel nu på en gång. Helt seriöst. Det går minst lika bra med två femhundrakronorssedlar. Detta kan med fördel göras utomhus i bitande kyla.
Är det inte minusgrader så bränn pengarna och fortsätt sedan till punkt 2.

2. Besök ditt lokala slakteri och betala för att få sitta i deras frysrum ett antal timmar. Helt riktigt så skall du betala för privilegiet att få förmånen att vara riktigt kall.

3.Om du använder glasögon så börja använd dem med glasen insmorda med lim eller smör.

4. Kläm tummen i bildörren. Uppsök INTE läkare.

5. Låna två superupphetsade slädhundar i 30 kilosklassen. Sela på dem. Helst skall det vara minusgrader ute annars kan du med fördel uppsöka frysrummet igen.

6. Uppsök den närmaste isplanen (ishall). Vandra sedan fram och tillbaks med dessa 30kilos slädhundar skrikandes, ryckande och slitandes kors och tvärs över denna isplan.

7. Ta in ett stor block på ca 30-40 kg fruset slaktavfall och tina det i ditt vardagsrum eller kök dagligen.

8. Köp ett par nya fina handskar och kasta bort dem direkt.

9. Planera en extra romantisk semester som du vet att du aldrig kommer att kunna genomföra. Du får extra poäng om du gör detta samtidigt som du arbetar i kyla och mörker med ett kraftigt gummiband runt ditt huvud.

10. Gå till din lokala varuhandel och ge dem ditt kreditkort samt tillhörande kod.

11. Öva på att hugga ett 30kg genomfruset block av hundmat i decimeterstora små klumpar. Kanske vill du gå vidare och investera i en bandsåg för enbart uppgiften att utföra denna lilla övning.

12. Ät endast mat som kan vara totalt genomfrusen OCH kan tillredas med kokande vatten eller mat som du kan tina i din armhåla.

13. Ha minst ett samtal med var och en av dina vänner där samtalet innefattar hundarnas avföring i form av färg, lukt och/eller konsistens.

14. Klä på dig med så många lager av dina kläder som möjligt. Ta sedan av dem för att du behöver gå på toaletten. Om möjligt så genomför detta i ett frysrum.

15. Gör alla dina sysslor ute i kylan och mörkret. Godtagbara sysslor inkluderar : bär 2 hela fem 20 liters hinkar med vatten , bär 2 hela 30 liters hinkar med bajs , bär 2 fulla 10 liters hinkar med kokt ris och fisk . Spill någonting och du måste börja om från början .

Repetera därefter allt från början under ca en månad i sträck. Om du känner dig okej med detta så finns det förhoppningar om att du kommer kunna klara dig som hundspannsförare…

5 svar på ”Du vill alltså bli en hundkörare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *