Lapplandsvår

Lapplandsvår

Vårkörning_hundspann_6
Våren i Lappland är riktigt hektisk! Vila och njuta av tillvaron är några av de saker som måste hinnas med.
I Jokkmokk så håller våren på att ta ett stadigt grepp om landskapet. Vi kör hund febrilt och glädjer oss åt de kalla nätterna med minusgrader. Snön håller oftast långt in på dagen, sjöarnas isar har på flera ställen flutit upp och är torra och fina. Bäckarna flödar allt mer men även de har på många ställen runnit undan och där det var oframkomligt för några dagar sedan kan man nu färdas helt okej. På andra ställen är det tvärtom. Där man färdades igår är det bom stopp idag.

Livet knallar med andra ord på framåt. Man känner som vanligt såhär års att man inte alls hinner med allt man vill. Fågelskådning, fjällturer, isfiske, hundkörning, vedklyvning, grilla, hälsa på folk, greja med kanoterna och listan kan göras lång. Väldigt lång. Nu gäller det att njuta och ta vara på tiden!

Vårkörning_hundspann_5
Stina på väg in mot kenneln med ett av spannen.

Vårkörning_hundspann_2
Kaffekok…ett måste!

Vårkörning_hundspann_3
Kvällsfika.

Vårkörning_hundspann_4
Morgonstund har guld i mun… Är Patrik glad för att han får vakna under samma tarp som mig eller är han belåten för att han just fått en snus under läppen?

Vårkörning_hundspann_1
Vi har fortfarande bättre slädföre här i norr än vad en del hundförare haft under hela vintern i södra Sverige!

Ett svar på ”Lapplandsvår

  1. Jadu Matti, den årliga sista resan med klas wallmark och lennart wikström var ju en härlig grej – så länge skaren höll vill säga…
    Ha det riktigt gott och njut av de körbara dagarna som återstår å stånga hundarna i en solbacken så de får bädda i kråkriset och lukta gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *