Keen Targhee II hårdtestad

Keen Targhee II hårdtestad

Keen_targhee_1
De nya Keen Targhee avlöser de gamla som får gå till återvinningen.
Keen Targhee II är en låg vandringssko. Den är varken speciellt lätt eller speciell på något vis alls. Just därför är det den perfekta vardagsskon. Den funkar på vandringar lika bra som på stan (om nu Jokkmokk är stan). Denna sko är inte försedd med något irriterande gore tex tyg. Gore tex i skor är ändå värdelöst. Enligt en känd skotillverkare så bibehåller gore texen sin funktion för ca 100 mils vandring. Sen är porerna fyllda av skit och på utsatta ställen är det hål igenom det sk vattentäta membranet.

Samtidigt som jag hade dessa skor köpte jag en betydligt billigare lågsko av liknande modell från Juhla. Den kostade ca 200 kr. För det första så sitter den tillnärmelsevis inte lika bra på foten. Dessutom så rasar den i småbitar efter en sommar. Miljöavtrycket på en billig sko är troligast minst lika stort som för en dyrare sko. Frakter, materiel, energi osv. som det ’kostar’ att producera. Köp därför kvalité så värnar du mer om miljön och dessutom så slipper du ödsla tid på att leta ny utrustning då den gamla alltid är utsliten.

När det gäller kläder och skor så vill jag inte ha massor av olika val. Få skor som fungerar i alla olika situationer. Få skor som skall lyftas då man dammsuger. Få skor som skall flyttas undan då man växlar mellan vinter och sommar. Få skor att välja mellan när man skall fara någon stanns. Kanske är det just därför jag trivs så bra med mina Keen Targhee.

För några år sedan köpte jag ett par Keen Targhee II som använts i alla väder och alla situationer. För jobbet i hundgården, middagen på hotellet, promenaden i skogen, stadsbesöket osv. De har verkligen slitits hårt och hållit måttet. Nu är första paret sargat och ett nytt par införskaffat. Detta är en sko som jag verkligen kan rekommendera varmt! Mitt första par köpte jag lokalt på Team Sportia i Jokkmokk och mitt nya par från nätet.

Keen_targhee_2
Bra sömmar och bra material.

Keen_targhee_3
Efter flera års användning är det förståeligt om de går sönder. Vi snackar massor av användning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *