Stina på Amundsen Race

Stina på Amundsen Race

Amundsenrace_2014
Denna bild och många fler kan ni hitta på vår facebooksida Working Husky Kennel. Stina är fotograf och har tagit denna under tävlingens första etapp.
Amundsenrace heter en 300km lång slädhundstävling nere i Jämtland. Stina är nu där med vårt team från Working Husky Kennel. Strax efter klockan 11 under Lördagen gick startskottet. Nu i skrivande stund har Stina och spannet färdats 90 km och tagit ut den första obligatoriska vilan på 6 timmar. Strax före klockan 01.00 på natten mot Söndag har de nu givit sig av på etapp 2.

Stina ligger nu bland de absolut sista spannen på banan. Allt fortfarande helt enligt hennes planering. Här kan man se en tydlig skillnad i strategi mellan de olika förarna. De flesta spannen har valt att gå direkt till checkpoint 2 och där ta ut sin 6 timmars vila. Stina har istället tagit vilan tidigt för att på så vis kunna köra med ett starkare spann längre in i tävlingen.

Målsättningen för tävlingen är att fullfölja med glada hundar. Ni kan följa Stina och hundarna samt Volker och Jasmin som är teamets handles på vår facebooksida Working Husky Kennel. Här uppdateras det regelbundet med bilder och status. Dessutom så hittar ni resultatservice på Amundsen Race egen hemsida. Där kan man gotta ner sig i distanser, snittfarter och vilotider. Spannen har dessutom LIVE GPS tracking så ni kan se exakt vart spannen är ute i terrängen. Koka en panna te och följ med på ett äventyr.

4 svar på ”Stina på Amundsen Race

    1. Hon kom i mål och det var ju själva målet. Vi skall summera både Femund och Amundsen senare. Utvärdera och kanske skriva en summering. Håll utkik så ser du.
      Men Stina var riktigt nöjd men trött. Nu säger hon att hon bara vill ut och fortsätta att köra långt… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *