The life out there

The life out there

Hundspann_turkörning_1
På hemväg över Purkijaure i solnedgången.
Livet med lägereldar, små mysiga kojor, snötyngda skogar, sprakande kaminer, vedhuggning, hundar och härliga gäster från hela världen. Just det livet är så fantastiskt underbart. Back to Basic.

Nu är jag i en säsongsbrytning. Har just avslutat ett par fyradagarsturer och skall köra ännu några fikaturer här från kenneln under helgen. Sedan bär det iväg mot fjällen. På måndag startar jag från kenneln och kör med första gruppen mot Saltoluokta. Sedan blir det Sarek, Kebnekaise, Pieskejaure, Tarradalen, Padjelanta, Tjuonajokk och mycket mer av Svenska Lappland. Fram till maj är det nog bara en vecka som är helt obokad.

Dagarna innan nästa tur kommer att flyta på i bra tempo. Det ska packas, kortturer köras och dessutom ska jag följa Stina, Volker och Jasmin igenom Amundsen Race. Kommer att skriva mer om detta senare i helgen. Ett hett tips är dock att ni följer teamet via vår Facebooksida Working Husky Kennel.

Hundspann_turkörning_2
Working Husky Åhman är en av unghundarna som håller på att bli vuxen. Dessa övernattningsturer utvecklar hundarna och kontakten med dem väldigt effektivt.

Hundspann_turkörning_3
I skymningen vid tältcampen. Här har vi vedkamin och varmt och gott.

Hundspann_turkörning_4
Vattenkokaren värmer hundvatten riktigt effektivt och enkelt.

Hundspann_turkörning_5
Startklara. Sammy är beredd med sin specialsele. Arial och Atlas halvsover än så länge.

2 svar på ”The life out there

  1. Hej härligt blogg, jätte roligt att kunna följa den.
    Åhman ser härlig ut 🙂 pga färgen runt hans ena ögon måste jag titta två gånger om det faktiskt fanns ett öga där. Lycka till med alla turerna, det ser helt härligt ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *