Slädhundsträningen går framåt

Slädhundsträningen går framåt

Hundträning_hundspann_2
Fikapauserna med hundarna är en stund för samvaro och eftertanke.
Hundträningen går framåt. Under hösten går man igenom perioder med flyt och perioder med olika motgångar. Jag har som varje år gått igenom en sväng av strul med hundar som varit för heta. De har ryckt, skrikit och härjat i startsituationer. Nu har jag jobbat stenhårt med den saken under ca 3-4 veckor vilket ger resultat.

Nu flyter träningen lättare och vi går in i en träningsperiod där disciplin byts mot kamratskap och mysiga stunder. Jag gillar att kunna sitta och filosofera medan hundarna slappar. Att kunna släppa en hund som får vara med mig och leta ved, hämta vatten och kela vid elden. Allt detta medan resten av spannet ser det som helt naturligt att vi gör annat än att bara springa.

Fikaträningen är någonting som jag varje år skriver om. För både mig och spannet är den viktig. Det ger ett avbrott i träningen samtidigt som husse får lite gott te eller kaffe. Hundarna lär sig att vi är på färd och att färden kan vara länge. De lär sig att målet inte är att komma hem. Målet är samvaron där ute i markerna.

Hundträning_hundspann_1
Pysslandet med hundarna gör att man lär känna dem som individer.

Hundträning_hundspann_3
Huskystigens Atlas har lite svårt att låta bli att somna under pausen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *