Lapplandsritt i Jokkmokksfjällen

Lapplandsritt i Jokkmokksfjällen

Ridtur_jokkmokk_lappland_2
Strax ovanför Saltoluokta.
Vájal Ride in Sapmi heter ett relativt nystartart aktivitetsföretag här i Jokkmokk. Det är Miliana som har införskaffat ett gäng hästar. Nu ordnar hon tillsammans med några medarbetare ridturer, med American Curlyhästar i Jokkmokksområdet och periodvis under sommaren även uppe i Saltoluokta.

I höstas när hästarna skulle flyttas hem från Saltoluokta fjällstation så var Stina med och red över fjället till Kuorpak. Närmare bestämt strax öster om Sareksnationalpark. En fjälltur på ca 5 mil. Det var 5 stycken mycket nöjda ryttare som vi mötte i Kuorpak sent en höstkväll för vidare biltransport hem till Jokkmokk.

Vájal Rine in Lapland kör nu turer mindre än en kilometer från vår kennel. Ibland får vi frågan om det inte konkurerar om våra kunder. Svaret är ja, kanske lite men och? Dessutom så i det stora hela så får vi dragkraft till området vilket gynnar oss mycket mer. Det gynnar oss som enskillt företag och det gynnar bygden. Att sätta Jokkmokk på kartan som en Lapplandsdestination är vår stora utmaning. Att vi blir fler företag inom besöksnäringen i Jokkmokk är med andra ord mer än välkommet! Speciellt när det är seriösa satsningar som Vájal Ride in Sapmis ridturer!

Hur som helst så är det tur att vi har så mycket hundar som sysselsätter Stina. Annars är jag ganska säker på att ’någon’ skulle investerat i ett antal hästar även hit till vår lilla gård. Själv så jobbar jag ju på min image som hästrädd så det känns bättre med hundar för min del. Alla bilderna har Stina tagit under ridturen från Saltoluokta till Kuorpak hösten 2013.

Ridtur_jokkmokk_lappland_1
En ryttares vy.

Ridtur_jokkmokk_lappland_3
Miliana på Ultevis fjällhedar.

Ridtur_jokkmokk_lappland_4
Kloka ögon..

Ridtur_jokkmokk_lappland_5
Solnedgångsritt.

3 svar på ”Lapplandsritt i Jokkmokksfjällen

  1. Sä fina bilder och vilken härlig upplevelse att rida på fjället! Har faktiskt aldrig varit i Jokkmokk, men det kanske måste bli ett besök 🙂 Mvh Susanne

    1. Ja… Miliana är en bra värd för Lappland så är du ridsugen så tveka inte en sekund. Kanske har de någon lite längre tur till den kommande sommaren… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *