Hundträningen är i full gång

Hundträningen är i full gång

Hundträning_september_1
Working Husky Masi en riktig hårding.
Hundträningen är i full gång sedan första delen av Augusti. Femundlöpet är i sikte men ännu återstår en lång färd. Närmare bestämt 3000 km skall hundarna färdas innan startlinjen. För min del blir det nästan det dubbla då vi har flera spann igång.

Just nu går det tungt. Värmen tvingar oss att köra sent på nätterna och tidigt på mornarna. Dygnets sömn får så grant fördelas till lite på natten och lite på dagen. Slitsamt. Hundarna däremot är taggade och sprider en enorm glädje.

Den rätta motivationen och glöden som man behöver för att sikta på en tävling lyser med sin frånvaro. Det är just detta som är en del av min uppbyggnad inför själva tävlingen. Att jobba med att hålla sig motiverad. Att belöna sig själv så att livet får guldkant trots att man står i lera. Att låta musiken flöda i hörlurarna så att arbetet blir som en dans!

Hundträning_september_2
Livet bakom hundarna är ju just det… LIVET!

Hundträning_september_3
Vatten, vatten och åter vatten är viktigt när det är varmt.

Hundträning_september_4
Working Husky Xara med urfäld päls.

4 svar på ”Hundträningen är i full gång

  1. Trevlig blogg Matti. Jag tycker att ni berikar Jokkmokk med ert företag. Jag promenerar mycket kring Skabram. Jag gillar era hundars skall. Det ger sjön och omgivningarna ett mervärde. Livet sjuder.

    Det är också kul att se kossorna beta även om ni inte äger dem. För att inte tala om hästarna. Skabram är en liten pärla och ni bidrar till det. Tack!

  2. Hej Matti,
    Även om du säger att din motivation inte är på topp just nu så sprider den här bloggen massor med motivation till mig och säkert många andra. Tack för det och jättekul att det blir tävling i år igen!

    /Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *