Stockholm tur och retur

Stockholm tur och retur

Stockholmsresa_4
Många intressanta möten i söder som sagt!
Just hemkommen från en ’annan del av Sverige’. Stinas systerman fyllde 50 så det blev kalas i södern. Stockholm hette destinationen. Fast egentligen va vi inte exakt i själva huvudstaden utan på ett slott ett norrländskt stenkast söderut (14mil). Hur som helst så har vi haft roligt, trevligt och fått en del intressanta upplevelser och möten under vår resa.

Stockholm är utan tvekan en annan del av Sverige. Folk där nere pratar och låter och är ju precis som i TV serien Solsidan(…men vem är Ove?). Folk där nere skrattar och tycker att vi är som i Pistvakt och i filmerna Jägarna.

Vi har givetvis träffat folk vi känner och bekanta till våra bekanta. Vi har också tvingats köra förbi många vi gärna skulle svängt in och fikat hos.Tyvärr. Jag gärna chansen att snacka med ’locals’ på affärer, restauranger, klättrare efter Sörmlandsleden, under väntan på färjan, bensinmacken osv. Däremot så var det ett gäng motorcykelkillar som det stod Bandidos på som Stina avrådde mig från att snacka med. Jag som tycker att det är så spännande att få en inblick i andra människors liv och sätt att leva.

Hundabstinensen blir ju ett faktum efter några dagar från kenneln. Som tur var gjorde vi en resa till Jocke och Josefin där vi fick hälsa på Vega och Xsam som kommer från oss. Där fanns det fästingar vill jag lova. Små otrevliga kryp som man helst slipper.

Stockholmsresan_1
Sörmlandsleden eller i alla fall en bit av den.

Stockholmsresan_2
Stina och Xsam.

Stockholmsresan_5
Klädmodet från forna tider där i södern.

Stockholmsresan_3
Snabbvisit på Saltå kvarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *