Okända fjäll 2013

Okända fjäll 2013

Okända_fjäll_5
Från tundraliknande vidder öster om Vistasvagge till högalpint i Mårma.
Sju dagar på luffen i okända fjäll. Sol och värme, dimma, regn och lite svalt. Ingen snö och åskovädren gick runt oss. Fina vyer, en trevlig och inspirerande grupp. Tre av deltagarna var 76 – 60 år och gjorde exakt samma saker som oss yngre. Ja kanske inte riktigt. Vi yngre badade och tvättade oss inte varje kväll i det kalla vattnet som den tuffare generationen. Om jag fått komplex?

Tanken slår mig väldigt ofta hur mycket hemma jag känner mig där ute. Naturen känns inte ogästvänlig på något vis. Som människa är man ju en del av den. Ganska otroligt egentligen att man kan leva som jag får göra just nu.

Bilfärden hem från Kiruna igår var också underbar. 220km Lapplandsväg framför sig. Bra musik. Stanna på några ställen, dricka kaffe och utbyta tankar. Sedan köra vidare. Låta tankarna vandra runt. Se solen gå ner. Mer musik och bromsa in så att man inte tappar styrlappen ifall blåbilen kommer. Livet leker!

Okända_fjäll_3
Mitt hem denna vecka.

Okända_fjäll_2
Isranunkel som håller på att slå ut.

Okända_fjäll_4
Solen påväg ner och det är sovdags.

Okända_fjäll_1
Sista nattens tältcamp i Lapporten.

5 svar på ”Okända fjäll 2013

 1. Fast jag tror att den där isranunkeln är på väg att vissna istället. När de slår ut är de helt vita och övergår sedan mot rosa eller lila.

  Sorry! 🙂

  1. Är du helt säker på det? Jag studerade nämligen flera stycken och tyckte att det såg ut som om de först var rosa… Men som sagt jag har egentligen inget belägg för det… Bara en iakttagelse som mycket väl kan vara fel.

    1. Då är dom nog vita då de slår ut och mer färgade mot slutet!
     Ska kolla i någon flora när tillfälle ges.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *