Åsa Larssons böcker är testlästa

Åsa Larssons böcker är testlästa

Åsa_larsson_böcker
’Solstorm’, ’Det blod som spillts’, ’Svart stig’, ’Till dess din vrede upphör’ samt ’Offer till mollok’ skrivna av Åsa Larsson.
I vintras snubblade jag över boken ’Till dess din vrede upphör’ skriven av Åsa Larsson. Den började direkt med spänning. En bok som jag inte alls hade lust att lägga ifrån mig. Dessutom bävade jag för varje sida som avverkades. Slutet kom allt närmare och närmare. Väl tillbaks vid en dator beställdes snabbt resten av böckerna i serien. Normalt brukar jag inte läsa dessa kriminal-deckarböckerna.

Åsa Larsson skriver om Rebecka Martinsson som arbetar som jurist och åklagare. Man får följa hennes förehavanden i Kiruna området. Kiruna och byarna runt omkring rättare sagt. Det jag gillar med Åsas böcker är främst att hon satt fingret på hur livet i norr till stor del är. Man dricker kaffe hos grannen, man vet vem som varit gift med vem flera generationer tillbaks. Folk som är tysta pga. sociala band, hierarkin på hennes jobb osv. Det finns många detaljer som är så träffande. Beställ böckerna, eller ännu hellre låna från ett bibliotek, och ta med dem ut i tältet, hängmattan, tågresan eller njut av regnet som smattrar mot rutan medan du sitter inne tillsammans med Rebecka Martinsson och hennes kollegor.

Första boken i serien heter ’Solstorm’ och den är även filmatiserad. Den är den segaste, men inte dålig, av dessa fem böcker. Resten av Åsa Larssons böcker är följande: ’Det blod som spillts’, ’Svart stig’, ’Till dess vrede upphör’ samt ’Till offer åt molok’.

3 svar på ”Åsa Larssons böcker är testlästa

  1. Åsa Larsson har skrivit annat också. Tyvärr minns jag inte vad den heter men det var en berättelse som hon skrivit tillsammans med en annan författare. Den var också bra. Tycker Åsa Larssons böcker är bland de bästa deckarna för hon beskriver människor och inte bara ett brott som ska få sin lösning. Har läst allihop och hoppas på en ny snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *