Tvådagars vardagstur i skogen

Tvådagars vardagstur i skogen

Tvådagars_vardagstur_hundspann_1
Mulet, snö i luften och allt går i blå-grått.
Här kommer några bilder från tvådagarsturen som jag varit ute på. Ganska mycket vardag egentligen. Trevliga gäster, hundar som arbetar, mysigt i kojan med god mat, fika med eld varje lunch, snö, några älgar och renar, färska rävspår osv. Som sagt ganska mycket vardag men en trevlig sådan!

Tvådagars_vardagstur_hundspann_2
Hilima från Finland är snart året. Hon har fått en bra inskolning med flera kortare övernattningsturer redan under sitt första levnadsår.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_3
Älg på spåret igen. Snödjupet blir allt större och vi ser hur älgarna allt mer följer våra spår istället för att enbart korsa dem.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_4
Våra hundar får mycket social kontakt med våra gäster. Det är så trevligt att se hur hundarna blir ompysslade och att de inte enbart ses som en frän leksak.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_5
När mörkret sänker sig ute tänds ljus och gaslampor. Te kokas och ofta fikas det en hel del.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_6
Rambo och Rosa är färdiga för att leda karavanen hemåt mot kenneln.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_7
Tvådagars_vardagstur_hundspann_8
Väl hemma skall hundar och utrustning tas om hand.

Tvådagars_vardagstur_hundspann_9
Den tyngsta biten är allt packande mellan turerna. Själva turerna i sig är bara roliga. Torka och tvätta sovsäckar o kläder, diska grytor, packa ihop och packa upp matlådor… Det är allt från upphetsande!

4 svar på ”Tvådagars vardagstur i skogen

  1. Man drömmer sig bort varje gång man läser och ser bilder från era turer och äventyr! Vilket underbart liv ni lever där uppe i norr med hundarna.
    Tråkigt att läsa om Femundlöpet men all heder till er, inte många som ser efter sina hundar så väl. En riktigt vacker finska har ni med 🙂

  2. Malin, som tur är ÄR det många som ser efter sina hundar väl, i alla fall vad det gäller innom slädhundsport! jag blir lessen att hela tiden läsa att folk tror att det är så få som tar hand om sina hundar och bryr sig om deras väl. hundarna är mittpunkten, huvudredskapet i sporten, utan dom skulle ingen komma i mål alle inte ens ställa till start, klart man måste ta hand om dom, både för, under och efter tävlingen, tur eller vad det nu kan vara för aktivitet!

    1. Lena, jag ber om ursäkt! Jag uttryckte mig väldigt dumt där, menade inte att folk behandlar sina hundar illa eller att dom inte tar hand om dem. Vet inte hur jag skall formulera mig så att man missförstår det. Men det är mannen, myten, legenden helt enkelt 🙂
      Nästa gång är det nog lika bra att hålla tyst, jag vet att folk är måna om sina hundar inom slädhundsporten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *