Kapplöp gjennom Alaska av Lars M och Nina S

Kapplöp gjennom Alaska av Lars M och Nina S

Kapplöp_alaska_lars_monsen_nina_skramstad
Kapplöp gjennom Alaska är en bok som blivit väl läst igenom åren. Helt klart en bok man bör ha läst som hundspannsförare!
Robert Sörlies Guldfärd igenom Alaskas vildmark med ett hundspann är kortfattat vad denna bok handlar om. För er icke hundspanns insatta så är Robert Sörlie en duktigt hundspannsförare från Norge. Att han höll världsklass var det nog ingen amerikan som trodde då han som förste icke amerikan plockade hem det beryktade Iditarod 2003. Det kan nog jämföras med att Luleå hockey eller Jokkmokk Hockeylag far över och spelar hem NHL.

Iditarod är världens längsta hundspannstävling som går igenom Alaskas vildmark. Sträckan är i runda slängar 1800 kilometer. Sträckan går igenom små byar som oftast ligger väglöst. En tur jag själv gärna skulle kört bara för att få se landskapet och människorna i området.

Kapplöp gjennom Alaska är titeln på boken som beskriver 2003 års iditarod. Den är skriven av Lars Monsen tillsammans med Nina Skramstad. Är man nyfiken på tävlingen Iditarod och hur ett löp går till så är boken mycket bra. Den är dessutom skriven på ett klart spännande sätt som gör att i alla fall jag bara vill läsa en sida till och en sida till.

Parallellt med själva tävlingen och vad som händer under löpet varvas med presentationer av olika förare och profiler runt på tävlingen. Boken är skriven på norska men för en klok svensk är det inget hinder. Har du inte läst boken så skaffa ett exemplar och läs den nu innan Iditarod 2013 startar eller om du är hundspannsförare så sparar du den till en soligsommardag då vintern känns deppigt avlägsen.

Boken kan beställas på flera olika nätsidor men enklast är det att maila direkt till Nina Skramstad (nina@sporhunden.com) för hon har även några böcker till försäljning. Köper ni direkt av Nina så vet ni dessutom att pengarna går till henne och hennes hundar.

2 svar på ”Kapplöp gjennom Alaska av Lars M och Nina S

    1. Inga mer tävlingar denna säsong. Nu blir det guidade turer och kanske en del egna turer. Friluftsliv och hundkörning med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *