Hur packar du sovsäcken?

Hur packar du sovsäcken?

Sovsäck_packa
Rulla inte sovsäcken!
Varje år, varje månad, varje vecka och tom nästan varje tur så är det samma sak. När man packar ihop med en grupp från ett tält eller från en stuga efter första natten så är det alltid någon som inte får ner sin sovsäck i påsen. Påsen som för övrigt är väl tilltagen.

Där sitter den förtvivlade mannen eller kvinnan och förtvivlat rullar och klämmer på den lånade vintersovsäcken. De trycker i ena änden och det bullar ut i den andra. Hela kroppstyngden används. Hur hårt de än tycks rulla så måste de ändå jobba 30 minuter för att sedan få sovsäckspaketet ner i påsen.

Oftast börjar jag skratta. Ibland avbryter jag direkt och visar hur man lättast gör. Ibland iakttar jag ett litet tag eller tills mitt kaffe är färdigdrucket. Jag måste ju också få ha lite roligt och ingen kan ju bli skadad. När jag är i stan så kollar säkert folk roat på mig då jag gör bort mig.

Kära vänner. En sovsäck eller ett tält skall icke rullas. Man strular ner allt i packpåsen! En sovsäck så tar du fotänden och trycker den längst ned i botten på packsäcken. Sedan matar du bara vidare med resten av säcken. Pressa, vålda och tryck bara ner den. Den blir dessutom lättare att få ur säcken då den ska ut igen.

När det gäller tält så är fördelen med att strula ner dels att det är snabbare. Den kanske största vinningen är kanske att du inte får veck på samma ställe av duken varje gång. Militärtält och tältkåtor måste man dock rulla för att få ihop. Lycka till nästa gång du ska packa!

6 svar på ”Hur packar du sovsäcken?

  1. Hej igen Matti, din blogg är fortfarande förb….. bra!!! sovsäckarna gör jag så med och det är det allra bästa, men tälten rullar/viker jag ihop (till en mycket lös rulle) så att jag får bottenväven utåt i rullen/vikningen endast i syfte att skydda ytterduken så mycke som möjligt. Tältpåsarna är ju mycket väl tilltagna.

    1. Så sant Krister… Du har rätt! Man kan ju oxå rulla tältet för att få kondens och fukt att stanna på yttertältet istället för att hamna överallt…

  2. Ok, får väl erkänna att jag kommit halvvägs – lärde mig för många år sen att bara ”möla ner” sovsäcken, men tältet brukar jag vika till hälften och sen bara mata ner, funkar men det kanske finns en poäng i att inte få vecken på samma ställe varje gång – skyller på Tibetanen som lärde mig vika Hilleberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *