Snön fortsätter att komma

Snön fortsätter att komma

Snöoväder_1
Man kanske skulle vrida ur propparna i elskåpet så får vi en till strömlös mysig morgon.
I morse då vi vaknade var hela Jokkmokk mörkt. Strömavbrott vilket på sitt sätt är ganska mysigt. Gasköket kom fram och massor av stearinljus tändes i hela huset. Frukosten var säkrad.

På sjöarna börjar snön bli så tung att isen trycks ned i vattnet. Det gör att det börjag komma sånt som vi kallar ovanivatten, dvs vatten på isen. Där våra spår går över sjöarna måste vi vara noga med att preparera lederna så fryser de till och förblir torra.

Idag har vi alltså spårat de mesta av våra slingor dels med skoter men även en del med hundspannen. Tor-Henrik kom med sitt alaskanspann och hjälpte till han också.

För övrigt så har tre nya pannlampor som jag för tillfället testar. Det är två inlånade; en Lupina Wilma och en Silva sprint samt inköpta Black Diamond Spot 2012. Dessutom har jag hittat ett kamintält som är grymt prisvärt och lätt men jag återkommer med detaljer lite senare då jag får tid att skriva.

Snöoväder_2
Tack vara gasköken så kan vi fixa te och kaffe. Det som blir den största förlusten vid elavbrott är avsaknaden av internet!

Snöoväder_3
Tung snö i träden knäcker ett och annat i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *