En sån natt…

En sån natt…

En_sån_natt_1
Tur eller skicklighet att vi fick till skotern!? Motivationen var hög för vi ville inte bärga en maskin.
Sitter nu här på morgonkvisten eller närmare bestämt så är klockan över 04.00. Vi har just kommit hem med skotrarna från ett nattligt äventyr. Efter middagen skulle vi nämligen köra utrustning och ved till en koja.

Det har kommit mycket snö de senaste dagarna och en hel del av det 30 km långa spåret var okört. Dessutom så var en av sjöarna så blöt att vi inte körde ut på den och därmed blev tvungna att hitta en ny väg fram till kojan.

Givetvis hängde jag min skoter mellan några stenblock, gasade till och hela mattan hamnade snett på min skoter. Efter säkerligen nån timme hade vi våldat tillbaks mattan till rätt läge och kunde fortsätta fram till stugan.

På hemvägen hade vi vårt spår att köra i så det gick lättare. När jag kommer körandes i 30-40km/h ser jag plötsligt en stor älg kliver fram rakt från min högra sida. Bromsen nyps och älgen trampar in rakt framför skotern istället för över mig. Det smäller till då jag kanar mot hans bakben.

Snabbt får jag på pannlampan i fullt läge och ser hur älgen springer vidare och ner i skogen på samma sida som han kom ifrån. Jag han se strukturen i pälsen. Jag såg hur steken dallrade då han sprang. Plötsligt var jag hur klarvaken som helst och tack o lov körde jag skoter och inte hundspann.

I morgon…eller rättare sagt idag när jag sovit ett par timmar ska jag ringa polisen och anmäla. Det blev ingen stor smäll men jag tyckte att det påkörda bakbenet slängde konstigt då han sprang vidare.
Vi som bara lite snabbt skulle köra ut till kojan.

En_sån_natt_2
Hade gärna sovit några timmar i timmerkojan.

3 svar på ”En sån natt…

  1. Vilken tur att det ändå gick förhållandevis bra! Tror inte du skulle ha passat i älgkrona på huvudet… Kanske en röd näsa som renen Rudolf vore snyggare? Sov gott i natt, om ni är hemma och inte ute och far i snövädret igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *