Glyco Flex III för hund testat

Glyco Flex III för hund testat

Glyco_flex_III
Glyco Flex III.
Glyco Flex III är ett kosttillskott för hund. Enkelt kan man säga att det innehåller glukosamin, MSN och grönläppad mussla.

Flippa, min border collie hade problem med hälta bak, till och från för ett till två år sedan. Efter flera veterinärbesök så insåg jag att det fanns nog inget hopp för Flippa. Detta skedde under försommaren 2011. Hon åt då en annan typ av glukosamin utan resultat.

Då hittade vi Glyco Flex III på Jokkmokks hundsportbutik. Efter några veckor kunde Flippa åter följa med ut i skogen på vandringar utan att börja halta. Under hela vintern 2011/12 sprang hon som vanligt turer nästan dagligen på distanser mellan 20-100 km/dag. Hunden vart som ny!

Samma sak hände med kompisarnas hundar. Border collien Hipp med dåliga höfter och siberian huskyn zune med dålig rygg. De började leka och busa igen, göra ruscher på tomten och de kan åter följa på långa cykelturer.

Glyco Flex III innehåller bland annat glukosamin som fungerar som en del av ledvätskans smörjningsmolekyler och att den bidrar till att öka produktionen av ledvätske- och ledbroskämnen vilket upplevs ge en bättre ”smörjning”. Metylsulfonylmetan (MSM) som finns i naturligt kött från ren, älg och från vilda djur. I industrikött är det tydligen mycket mindre av detta då deras foder kommer från utarmade marker. MSM gör att näring tas upp bättre och att slaggprodukter sköljs ur systemet lättare. Om jag uppfattat det rätt så är det cellmembranen som blir mer elastiska. Dessutom är det grönläppad mussla i dessa tuggtabletter. Detta gör att glukosaminet lättare tas upp av hunden.

Det finns flera olika tillverkare av dessa preparat. Man ska vara väl medveten om att det finns olika kvalitéer på exempelvis glukosamin. Flera av de bättre torrfodren idag innehåller både MSM och glukosamin. Vi ger endast tillskott av dessa till äldre hundar vid behov samt border collien.

Flippa
Här är Flippa åter på fjället som min assistent efter en sommars sjukskrivning. Den glädjen att få ha henne med igen är inte omsättbar i pengar.

9 svar på ”Glyco Flex III för hund testat

 1. Du har skrivit MSN på några ställen, men menar nog MSM. 🙂 Bra med såna här tips och erfarenheter, hoppas att jag slipper använda det på länge på mina egna hundar!

 2. Ja, Glyco Flex III har gjort under även på gamla Holly. Innan vi började med det var hon en stel och ”gammal” 9-åring. Men dagens 11-åriga tjej rör sig förvånansvärt smidigt och misstas ofta för att vara unghunden bland våra fyra huskies.

 3. Tack för tipset om Glyco Flex III
  Våran husky tik Ulma har haltat sen i somras.
  Och nu efter en påse,är hon med och springer igen.
  Med sina fyra husky kompisar
  Anders Olsson
  Uppsala

 4. Hej!
  Jag undrar om man ger Glyco Flex som en kur(1-2 påsar) eller om det är en livslång behandling? Har själv en fyraårig tik som veterinären tror kan ha början till artros och vi ska börja ge just Glyco Flex.
  Roligt att läsa om att det funkat för andra hundar, hoppas att det gör detsamma för oss!

  1. Vi försöker köra det hela tiden.

   Kombinationen Glycosamin, MSM och grönläppad mussla är nog ganska vinnande.

 5. Är inte 20-100 km varje dag EXTREMT långt att springa för en hund som har ledproblem/haltar? Det finns väl en orsak till varför (smärta, förslitning, felbelastning, skada, nerv i kläm osv) ? Hälta efter överansträngning?

  1. Hej!
   En hund som haltar skall inte springa någonting alls! Den har ont och behöver behandling/vila/sjukgymnastik.
   Detta som jag nämner i denna artikel är en hund som har problem med sina leder och inte kan springa eller blir mycket påverkad av rörelse.
   En hund som inte får röra sig är inget bra för hunden heller. Alltså måste man behandla/rehabba hunden så att den kommer igång igen och kan röra sig.

   I Flippas fall, som jag beskriver i texten, så kunde hon inte följa på turer innan vi använde GlycoFlex. Efter en sommar med mycket simning och användandet av GlycoFlex kunde hon åter springa långa turer UTAN att bli halt! Givetvis byggdes hon upp successivt under en period. Man kan inte vila en hund i form men som sagt så skall den inte springa med smärta eller när den har något som är uppenbart fel. Idag är den hunden 12 år och hänger ännu med på mycket men inte alls samma distanser. Hon har alltid varit vältränad och inte överviktig. Det har gjort att hon fått ett bra liv.
   Idag får hon GlycoFlex dagligen. Hon blir lite stel om hon är ute och går en hel dag men jämfört med tidigare så är hon i så bra form.
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *