Zemlan skadad

Zemlan skadad

Zemlan_skadad_1
Zemlan har nu burvila under två veckor. Oddsen är mycket stora att hon blir helt återställd.
Här om kvällen när vi matade hundar försökte Zemlan stjäla mat från de vuxna hundarna. Dessutom var hon i en hundgård där hon inte alls bodde. De vuxna hundarna är uppfostrade att inte bråka om maten så de gick bara undan och lämnade fritt fram till Zemlan. Irriterat tog jag tag i henne och skulle bära ut henne ur hundgården. Jag morrade och ruskade lite extra.

Från hundgårdarna är det sedan en trappa ner till rasthagen. Där sprattlade Zemlan till samtidigt som jag var på väg att skicka ut henne. Hon snurrade ur mitt grepp och rakt ner på trappan. Hon skrek till och linkade iväg. När jag sedan kollade henne stöttade hon bara lite på ena bakbenet.

Dagen efter var det fortfarande ingen förbättring så bilen lastades och jag körde till Lapplands Djurklinik i Gällivare. Dan Grill som jobbar där är en mycket kompetent veterinär och honom har jag stort förtroende för då han hjälpt oss tidigare.

Röntgenbilderna visade på en fraktur i bäckenbenet. Dan visade hur allt ligger i ett mycket bra läge. Han berättade även att på unga hundar är benhinnan som ett tjockt gummihölje som håller ihop benet. De växer fort och bästa läkningen torde vi få vid vila utan ingrepp.

Zemlan bor nu inne i en hundbur och så blir det under minst två veckor. Vi bär henne ut då hon ska kissa och det är koppeltvång som gäller. Hon får absolut inte utsättas för att benet fastnar, dras ut, springs omkull osv. I buren får hon köttben, tuggben, bollar m.m. så hon har aktivitet. Korta stunder under uppsikt är hon även lös inne i huset. Redan nu efter någon dag har hon börjat stötta lite på benet samt använda den tassen på den skadade sidan för att klia sig.

Själv känner jag mig ganska skyldig. Irriterat hade jag morrandes ruskat henne i nackskinnet då jag fick tag på henne. Hon ville absolut inte vara i min famn och allt i kombination gjorde att hon sprattlade sig ur mitt grepp. Normalt hade jag skickat ut henne ur hundgården och hon hade skamset lunkat iväg, en läxa rikare i livet. Denna gång blev det inte alls bra helt enkelt.

Zemlan_skadad_2
Djurkliniken är helt ny och fräsch och Zemlan inspekterar.

Ett svar på ”Zemlan skadad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *