Tareq Taylor lovordar Jokkmokk

Tareq Taylor lovordar Jokkmokk

Tareq_taylor_jokkmokk
Lingon på backen är ju självklart för oss i Jokkmokk.
Den kände TV kocken Tareq Taylor har varit i Jokkmokk och gjort ett filmprojekt för BBC. TV programmet skall handla om råvarorna och maten här i norr. Fisk, fågel, ren, ost, bär, örter och rent vatten.

Skabrams gårdsmejeri, dvs. hos vår granne Hanz, tvärs över vägen har han varit och provsmakat lokalproducerad ost. Där ska Tareq tydligen ha sagt följande: ’-Fy fan vad god den är, ost-jäveln!’

Under en radiointervju i fredags sa han att detta var något av det vackraste han sett. Lyssna på intervjun på Norrbotensradion. NSD (Norrländska Socialdemokraten) skriver även de ett reportage om Tareqs besök i Jokkmokk.

Vi var stand-by med våra hundar under dagen ifall de ville filma hundkörning på barmark. Tyvärr så räckte inte deras tid till. Tydligen så har de fått filma både älg och björn. Efter att ha pratat runt lite med kollegor som har varit involverade, så låter det som att många har gjort något riktigt bra för Jokkmokk och Norrbotten. Superbra jobbat av er Jokkmokkare!

6 svar på ”Tareq Taylor lovordar Jokkmokk

  1. Det är egentligen otroligt att det produceras så mycket bra mat här i kommunen! Undra om det är lika i andra kommuner? Någon som vet?

 1. Vet nu inte om du menade kommuner i Norrbotten men här i Jämtland kryllar det av närproducerad mat överallt. Det är ganska fantastiskt. För övrigt var det roligt att halka in hit från underbaraclara och läsa om Skabram där vi bodde över för ganska precis en månad sen.

  1. Ja…då bodde du hos min granne och hörde kanske våra hundar yla!?
   🙂
   Jämtland har som du säger mycket intressant lokalproducerad mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *