Vikkåsan den lätta muggen

Vikkåsan den lätta muggen

Vikkåsa
Vikmuggen som numera är en självklar del av packningen då jag vill bära lättare.A

Wildo vikkopp är den lilla lätta muggen som kom för att stanna. När de gjorde entré på friluftsbutikernas hyllor skakade jag på huvudet och dömde ut den. Jag trodde att den skulle gå sönder i vikzonen. Idag vet jag att den är självklar på längre vandringsturer då lätt packning prioriteras.

Kåsan rymmer ca 2 dl och väger ca 25 gr. Den finns även i en större variant som rymmer 6 dl och väger ca 46 gr.

Dessa lätta muggar har blivit en självklar följeslagare på sommarens turer då jag prioriterar lätt packning. Den kompletteras med en nalgenflaska på ca 5 dl som används i tältet eller då jag vill göra en större mugg te. Nalgenflaskan kan stängas och man riskerar inte att spilla ut teet på sovsäcken osv. Men den lilla vikmuggen är perfekt för fikapauserna under dagen.

4 svar på ”Vikkåsan den lätta muggen

  1. Aha. Ja, jag har också fnyst åt den där i hyllorna och tänkt att den verkar rätt onödig och klen, men säger du det så kanske man ska ge den en chans. De klassiska kåsorna har ju fått sin stund i solen och är ibland lite otympliga i packningen, och nyttan av att fila gram bör aldrig underskattas.

  2. Halloj Matti! Om du nu ska envisas med att bära omkring på så tunga grejer så ta istället och kapa av en liten pet-plaska, då kommer du ner på ca 10 gram. Eller så skippar du detta och gör te i kastrullen och dricker ur den (passar om man går själv 😉 Jag har nu gått mellan Storlien och Grövelsjön och testat min nya lättviktsutrustning, blev ca 18 mil på 8,5 dag. Fick även se en fjällräv på nära håll 🙂 Ha det gott!

  3. Smart uppfinning det där! Har alltid med mig en sådan när jag är ute, och den har hållit sig i ganska många år nu. Sedan finns det såklart en hel del smidiga sätt att tillverka en funktionell mugg på om man nu hellre vill det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *