Sarek nationalpark nästa

Sarek nationalpark nästa

Sarek_nästa
Regnet slår mot Saltoluoktas ruta. Inne brinner det i den öppna spisen och stearinljusens sken gör det extra hemtrevligt. Sareks nationalpark lockar verkligen!
Regnet slår mot fönstren och man hör vindbyarna som emellanåt ruskar till ganska rejält. Snön ute är smårutten och blöt. Hundarnas pälsar är fuktiga. Nu då jag matade har jag kollat och det är fantastiskt hur bra täckhåren håller undan vätan.

Imorgon bär det av mot Sareks nationalpark. 8 dagar ute med fyra gäster och 32 av våra hundar. Under dagen har jag fått kontakt med några renskötare. Under våra turer försöker vi alltid att undvika att köra i känsliga områden. Jag får information om vart det kan vara olämpligt att jag tältar, isläget osv. Hur som helst så hoppas jag på en bra tur trots att väderprognosen lovar minst 20 cm snö i väster.

Nu är det bara lite småplock kvar, en varm dusch, en stor mugg te och sedan ner i sovsäcken. Tvivlar på att jag kommer att sova gott då mina tankar är ute hos hundarna även om de inte tycks ha det dåligt. Skulle så gärna tagit in hela bunten hit på rummet.

2 svar på ”Sarek nationalpark nästa

 1. Hej Matti och Stina!
  Håller tummarna att Sarekturen går bra! Sarek är inte så stort men tufft när vädret bär emot. ”Mit gute wetter kann man alles machen” sa en bergförare från Tirol till mig en gång. Han visste, eftersom han bl a bestigit Mount Everest utan syrgas tillsammans med sin polare Reinhold Messner. Susa genom Sarek m h a 32 vältränade siberien med Totte som överblickar ”gänget” måste vara den absolut bästa återbäringen efter höstens träningsslit i blöta och elände. Tryck T-shirt med Totte och Jokkmokksguiderna! Jag köper en bunt direkt eftersom han påminner om min gamla superledare Larry. Gammal utrangerad tävlingshund men magnifik 50-års present till en gammal fjällfreak som inte har förstånd att lägga av.
  Kycklingkorven fr Prima var toppen! Min 14-åring, halvsibb, gick med turbo t o r Sito och piggnade till ordentligt så min tik Maya måste börja värja sig…
  Hör av mig då behöver ladda med ytterligare kycklingsnacks f a kunna ta mig in i
  Sarek igen nu till påsk.
  Vi hörs
  Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *