Finnmarkslöpet

Finnmarkslöpet


Finnmarkslöptet startar idag den 10 mars i Alta, nordnorge. En från början en liten tävling som nu är en stor folkfest och turistattraktion över hela Finnmarksvidda. Distansen är 500 km för 8-spann och 1000 km för 14-spann.

På vägen norrut mot Alta passerar många tävlingsförare Jokkmokk med bil. Vi har hunnit träffa Nina och Didrik som legat några dagar i Jokkmokk och tränat. Sedan har vi sprungit ihop med fler förare uppe på byn. Bland annat Renathe och Marius som kör med renrasiga Siberian Huskys på Finnmarkslöpet 1000.

Själv så har jag startat den ’korta’ varianten två gånger. Första gången gick det riktigt bra medan andra gången så bröt jag. Efter det så har jag inte varit så sugen att satsa. Det kräver nämligen ett stort fokus under kanske ett helt år före om man ska kunna göra det bra. Man måste vara grymt motiverad under all träning, allt arbete runt omkring osv. För oss kostar det dessutom stora pengar i förlorad arbetsinkomst. Hur som helst börjar jag i alla fall att känna suget igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *