Vilodag med fullt ös

Vilodag med fullt ös

Das_gas_skoter
Idag blev det 11 mil skoter. Tömma ett dass, byta gastub i en koja, lämna hundmat för 8 dagar och spåra lite nya spår. Jag han dock sitta en kvart i en stuga och koppla av med en mugg hett te.
Nu har jag haft två dagar utan arbete. Fast egentligen ska det vara två dagar utan gäster. Det har inneburit en massa packandes hit och dit. Jag är på väg ut på en fyradagarstur som sedan direkt avlöses av nästa fyradagarstur. Intensivt men så är säsongsarbete.

Stina är på väg till Abisko och ska köra en packtur mellan Abisko och Nikkaluokta. En grupp med 14 engelskmän/kvinnor ska åka skidor den sträckan. Vi transporterar bagaget så de enbart behöver dagsturspackning. Sten och Niklas är med ytterligare två spann.

Klockan är nu två på natten. Jag har just formulerat ett överklagande till Mark och Miljödomstolen. Det handlar om våra dispenser för att få bedriva guidade turer inom nationalparkerna. Vi har fått beviljad dispens så det kommer att fungera med turerna. Skickade dock in ansökan i Juni och fick slutgiltigt besked nu. Fast förhoppningsvis inte helt slutgiltigt! Det är på tok för mycket tjorv med nationalparkerna. Bara kompletteringarna till vår ansökan låg på 13 A4-sidor. Jag kommer inte att ge mig i detta utan vi får se hur långt man måste gå.

Allt går i ett. Man packar, packar upp. Tömmer dass, rensar hundgårdar. Lastar hundmat, matar hundar, fixar med slädar osv. Jag har missat flera telefonsamtal som jag lovat att ringa och mail som borde svaras. Men det går helt enkelt inte alltid att räcka till allt. Syrran ringde igår och sa nått som typ…jaha, då ses vi i maj då! Tyvärr är det så.

Kaos
Vi får ofta frågan om vi blir less på alla turister. Svaret är att vi blir sällan less på våra gäster. Vad vi däremot ofta ledsnar på är att vårt lilla hus är som ett bombnedslag under högsäsong. Packa upp och packa ihop...

Proviant
Jag har nu packat provianten för två turer samtidigt. När jag kommer hem behöver jag endast komplettera med bröd vända slädarna och fara igen!

Tältkåtan
Tälkåtan som vi haft för övernattningar är nu hemma och upphängd på tork.

Precept_förpackning
Precepts vattentäta förpackningar är guld värd då man transporterar hundmaten i skoterkälkar och hundslädar.

2 svar på ”Vilodag med fullt ös

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *