Crossing Lapland 2012

Crossing Lapland 2012

Jokkmokk_saltoluokta
Här har vi kommit 10 km. Nu är det bara 210 km kvar till Saltoluokta från Jokkmokk
Nu har jag kommit hem efter en veckotur med fyra gäster.Crossing Lapland från Jokkmokk till Saltoluokta med mellanlandning i Årrenjarka. En fin tur från skog till fjäll som i år bjöd på tunga spår i princip alla dagar utom den sista då vi istället fick en lättare snöstorm.

Är för tillfället hemma i soffan riktigt förkyld. Alla vet väl hur en förkyld man är så ni förstår att jag har lite att leva upp till. Ligger i soffan och försöker vara ynklig så gott det går…

Crossing_lapland
Sista 10km fram till Årrenjarka var körda med en snövessla någon dag tidigare. Trotts att spåren var översnöade kändes det lyxigt jämfört med tidigare spårbrytning.

Årrenjarkas_restaurang
I Årrenjarka passade vi på att äta i restaurang. Här är kaffe och glass som avslutade middagen.

Kvikkjokk
Stax efter Kvikkjokk stannar vi för en fika. Efter ca 20km på sjön Saggat i ymnigt snöfall och tung körning utan spår var vi alla ganska trötta. Härifrån 16 km kvar till Pårtestugorna. Lägg märke till hur snabbt allt har täkts av nysnö.
Solnedgång_kungsleden
Uppe på Tatasjöarna klarnade det upp och vi fick en fin solnedgång. Tempen sjönk och hundarna piggnade till riktigt bra sista biten.

Norrsken_aktse
I Aktse fick vi ett fantastiskt norrsken. Trots att jag har ser norrsken ganska ofta så är det fortfarande lika facinerande när det fladrar och far sådär snabbt över himlavalvet.

Aktsebacken
Från Aktsestugorna är det en backe med 400 meters höjdstigning på 2 km vilket gör den ganska brant.
Hundspann_sareks_utkant
Sträckan mellan Aktse och Sitojaure går ganska högt. Här hade vi i princip vindstilla och vidsträkt utsukt kan man säga.

Hundspann_snödrev
Sista dagen fick vi lite vind och snödrev som variation.

3 svar på ”Crossing Lapland 2012

  1. Kul med vinterbilderna från Aktse! Låter fruktansvärt med förkylningen, jag lider verkligen med Stina 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *