PLUSMINUSNOLL Vinterparkas testad

PLUSMINUSNOLL Vinterparkas testad

Plusminusnoll_parkas_1
Huvan är rymlig och en pannlampa är inget problem. Struten på huvan ger ett bra skydd vid fartvind samt mot kyla. Det blir ett slags microklimat framför ansiktet, en varmluftskudde.
PLUSMINUSNOLL är ett nytt klädesmärke. En ny filosofi att göra kläder, eller är det egentligen den grund som ex Klättermusen började med? Många klädesmärken börjar med funktionen i fokus och förlorar sig sedan i modesvängen.

Parkasen är inte en färdig slutprodukt utan ett sk. säljprov. Fredrik och Stefan som står bakom denna satsning har redan berättat om en del förändringar såsom grövre dragkedjor, annat yttertyg osv. Idag är alla plaggen gråa men de kommer troligast med detaljer i andra färger vilket jag uppskattar då jag fotograferar mycket. Det gråa tyget har en fördel att inte se riktigt smutsigt ut trotts att de är otvättade.

Redan då jag tog på mig jackan blev det kärlek, direkt. Trots att den är ny så kändes det som en gammal trostjänare! Huvan är suverän med tratt. Jag som älskar dessa strutar på huvorna hade tom kunna haft en något djupare tratt men den fungerar helt okej som den är. Innerfickorna av ett nättyg som gör att man kan torka vantar samt att man ser vad man har i fickorna. Jackan har bra fickor som är säkra mot drevsnö.

Nu görs ju inte jackan enbart för mig. Vad jag skulle önska på denna jacka är dragkedjeförsedda slitsar i sidorna så att man inte måste öppna jackan nertill fram då man springer, sitter på en skoter osv. Exakt samma problem som Taigas jacka och många andra parkaser har.

Jackan tycks vara välsydd och jag tror att den är riktigt hållbar. Påminner mycket om Klätttermusen som är känd för bra kvalité.

Priset och hur man beställer är annorlunda. Kostnaden för jackan kommer att kunna hållas nere tack vare att man beställer jackan som sedan sys upp. Alltså egentligen miljövänligt då man motverkar impulsköp samt onödiga lager som skall reas ut. Plusminusnoll Parkasen kommer att kosta 3200kr enligt deras hemsida. Troligast skulle priset vara det tredubbla om den producerades och såldes på traditionellt vis i butiker. Vill du köpa en sådan jacka inför vintern 2012/13 skall den beställas innan April 2012.

Jag har en Parkas, ett par skalbyxor samt en skaljacka hos mig i Jokkmokk. Är någon intresserad av att ta sig en titt så är ni välkommen. Mer info kommer om de andra plaggen då jag testat dem lite till men än så länge kan jag varmt rekommendera parkasen!

Plusminusnoll_parkas_2
PLUSMINUSNOLL's logga kommer nog aldrig att synas över allt. Jag tror att det blir ett märke för folk som inte köper imagekläder utan söker funktion till bra pris. Alltså motsatsen till Peakperformance mfl. som säljer image i första hand.

Plusminusnoll:parkas_3
Fickorna har en enkel och funktionell konstruktion för att göra dem snösäkra.

7 svar på ”PLUSMINUSNOLL Vinterparkas testad

    1. Kom och testa byxorna hos oss!
      Test kommer…men jag kan ju avslöja att de är än så länge mina favvobyxor!!!

  1. Trevlig affärsidé! Det är onekligen tokigt med en massa lager som ska reas ut.
    Synd att de bara har reflex i huvan. Känns inte som det är det viktigaste stället att ha reflex… Ska försöka komma förbi er snart 🙂

  2. Veldig interessant side! Kom over ho når eg søkte etter Plusminusnoll. Sjølv sende eg ein ordre på buksa innan fristen og gledar meg villt til å testa denne ut til vinteren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *