Nu ska det gå fortare

Nu ska det gå fortare

Matti_lurv
Jag är lika taggad som mina hundar.
En av deltagarna i den öppna klassen på medeldistansen avanmälde sig så det blev gode ensamt. Därför har jag nu fått byta till 8-spann sprint. Jag kommer med andra ord att köra mot min kära sambo och innehavaren av Världsmästartiteln i Öppenspann sprint.

Jenki, om du läser detta så vet du att jag kommer att springa och sparka för allt jag är värd! Nu kommer det Lappländska fjälllokomotivet upp på sprintbanan! Ankaret är draget!

Under slutet av 80-talet körde jag senast sprinttävlingar. Då var det med trespann och på korta distanser upp mot 10 kilometer. Ibland gick det riktigt bra. Då körde alla mot alla oavsett ras vilket jag gillar bättre.

Vi har haft goda möjligheter att förbereda oss för detta. Vi hade en ganska tuff period under December till 13 dagen med massor av jobbkörning. Efter det har vi haft två veckor där vi har kunnat avsätta två tävlingsspann och enbart tränat dem. De andra hundarna på kenneln har genomfört de jobben som har varit inbokade. Successivt har spannens fart ökat och hundarna har verkligen triggats igång.

Nu blir det spännande att se hur våra fjällhundar hävdar sig på korta distanser med hårda spår och dessutom med en släde som väger lika mycket som fyra sovsäckar…

6 svar på ”Nu ska det gå fortare

  1. hade vart kul att få lite info om hur just ni lägger upp er fartträning? 🙂 alla har ju olika upplägg 🙂 hoppas nu tävlingarna går bra! 🙂

    1. Ska skriva efter tävlingen… Nu får vi se hur det fungerade. Hundarna är ju egentligen tränade för arbete och långkörning…
      Ska verkligen bli spännande!

    1. Jessica…du har helt rätt i det! En bra hund som körs med bra kontakt kan köras på alla tävlingsdistanser under en och samma säsong tror jag!

  2. Så det bidde sprint, du får nog byta mössa och ta på ”sparkdräkten”, tänk på luftmotståndet ;). Lycka till, kör så det ryker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *