Ännu en varierad och trevlig dag

Ännu en varierad och trevlig dag

Spårbrytning_kojstädning
Stina har just buskat en del av en isled som vi använder gansa flitigt.
Efter en sen frukost studsade vi på skotrarna. Tillsammans med Tommy från Jokkmokks skoterklubb körde vi de första 1,5 milen. Han skulle buska leden och vi körde tillsammans och kollade isarna. Sedan fortsatte Stina och jag vidare mot en koja vi skulle städa i ordning.

På vägen hemåt körde vi via Pärlälven där vi träffade Karin. Hon var ute med sitt hundspann och två gäster. Vi drack lite kaffe tillsammans och fick oss en trevlig pratstund.

När vi kom hem hade vi besök av min syster med son och senare anslöt även Kenneth. Ganska lagom med en fika paus igen! Det kan nämligen aldrig bli för mycket fika norr om Polcirkeln. Därefter drog sedan Stina av gården med två ledarhundar, 3 unghundar och Svenne, den hunden som är ny här. Unghundarna är mellan 9-11 månader. De går nu 11 km och vi ska öka distanserna till 18 km med en timmes fika paus nu i veckan.

På min lott stod det att för första gången ta ut Chicks som är 8 månader och också ny hos oss. Jag tog med mig tre stabila hundar som hjälp. Det blev 2 km och hon gjorde allt hon kunde för att hålla draglinan sträckt. Det är oftast helt fantastiskt att se hur de unga hundarna fatta direkt vad som gäller!

Nu är klockan 02.20 på natten och jag ska dricka en stor mugg hett te. Sen är det nog läge att sluta de små gluggarna och vi kan lägga ännu en vanlig dag bakom oss.

Stinas_skoterkonster
Nu tror jag att Stina har tittat lite för mycker på youtube...

Kaffepaus
Vi mötte Karin och hennes alaskan huskisar i skogen. Hon var ute med två gäster på en fikatur.

Kokkaffe_hembakad_bulle
En mugg hett kokkaffe och hembakade bullar kan man ju inte tacka nej till!

Karins_hundspann
Här jobbar sig Karins hundspann hemmåt över den frusna sjön.

Inkörning_chicks
Längst bak till höger går Team Luna-Tic's Chicks. Hon tjorvade bara lite de första metrarna. Sedan gick hon bra.

Ett svar på ”Ännu en varierad och trevlig dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *